Sve vesti Svet

Ugroženi mnogi domaći kanali! Direktor Jutjuba: Cenzura ruskih dezinformacija je „stalan poduhvat“

Ugroženi mnogi domaći kanali! Direktor Jutjuba: Cenzura ruskih dezinformacija je „stalan poduhvat“

Tokom nedavnog intervjua na BBC-jevom podkastu „Ukrainecast“, Jutjubov direktor Nil Mohan ponovio je posvećenost platforme za deljenje video zapisa da konstantno cenzuriše „dezinformacije“.

Mohan je dao komentare kada ga je pitala reporterka sa društvenih medija Marijane Spring da li je zadovoljan da je „Jutjub dobro shvatio… kada su u pitanju ruske dezinformacije“.

„To je stalni poduhvat“, rekao je Mohan. „To nije stvar gde bih ikada rekao da je naš posao ovde završen”.

Dodao je: „Priroda dezinformacija nastavlja da se menja. Naracije se menjaju na suptilne načine. Jezik se menja. Moramo da ostanemo najbolji u tome”.

Mohan je takođe primetio da je Jutjub uklonio više od 70.000 ukrajinskih ratnih video snimaka i 9.000 kanala zbog kršenja smernica zajednice tehnološkog giganta.

Mohanova posvećenost kontinuiranoj cenzuri dezinformacija odražava obećanje izvršne direktorke YouTube-a Suzan Vojcicki da će cenzurisati „dezinformacije“ koje je dala na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma za 2022. Tokom ovog sastanka, Vojcicki je rekla „uvek će biti posla koji moramo da uradimo“ da cenzurišemo „dezinformacije.”

Pored nagoveštaja da će ova cenzura biti u toku, i Vojcicki i Mohan su prethodno opisali cenzuru “dezinformacija” na Jutjubu kao glavni prioritet. Vojcicki se takođe sastajala sa svetskim liderima kako bi razgovarala o cenzuri „dezinformacija“ i partnerstvu sa grupama za ljudska prava na „istraživanju i inicijativama dezinformacija“.

Ne samo da ovi visoki rukovodioci YouTube-a otvoreno podržavaju masovnu cenzuru sadržaja prema svojim dalekosežnim pravilima o dezinformacijama, već se ova ideologija sprovodi na nivou platforme. YouTube već koristi mašinsko učenje da preventivno cenzuriše „nove dezinformacije“ pre nego što postanu viralne i razmatra sakrivanje dugmeta za deljenje kako bi sprečio širenje dezinformacija.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/ReclaimTheNet