Stav

Uhapšeno dvoje organizatora KONVOJA SLOBODE- Trudo nastavlja sa razvijanjem fašističkih ideja (VIDEO)

Uhapšeno dvoje organizatora KONVOJA SLOBODE- Trudo nastavlja sa razvijanjem fašističkih ideja (VIDEO)

Kanadska policija uhapsila je dvoje organizatora protesta kamiondžija koji su u četvrtak zakrčili ulice Otave, nakon što su zvanične vlasti upozorile da je neizbežno okončanje gotovo tronedeljnog protesta protiv tiranijskih mera koje sprovodi tamošnji premijer Džastin Trudo.

Puni autobusi policije stigli su u četvrtak blizu zgrade parlamenta u Otavi, a radnici su postavili dodatne zaštitne ograde oko vladinih zgrada, navodi agencija AP.

Policija je preduzela i nove mere za zatvaranje većeg dela centra grada kako bi sprečila mogućnost da neki pojedinci možda priteknu u pomoć demonstrantima.

„Akcija je neizbežna. Apsolutno smo posvećeni okončanju ovih nezakonitih demonstracija“, izjavio je privremeni šef policije Otave Stiv Bel koji se pridružio Trudou u gušenju osnovnih ljudskih sloboda.

Kako je naveo, policija je uhapsila dvoje organizatore protesta — Tamaru Lič i Krisa Barbera u okolini zgrade parlamenta.

Otava je glavno uporište pokreta nazvanog „Konvoj slobode“ nakon nedavno okončanih demonstracija i blokada koje su zatvorile granične prelaze prema SAD i navodno nanele ekonomsku štetu obema zemljama ali i stvorile političku krizu za kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Takvi protesti su inspirisali slične konvoje u Francuskoj, na Novom Zelandu i u Holandiji.

„Krajnje je vreme da ove ilegalne i opasne aktivnosti prestanu“, izjavio je premijer Trudo u parlamentu, nedaleko od mesta gde je bilo parkirano više od 300 kamiona.

„Oni su pretnja našoj ekonomiji i našem odnosu sa trgovinskim partnerima. Oni su pretnja po javnu bezbednost“, naglasio je kanadski premijer, preneo je Tanjug.Đ

GRMI U BUNKERU! MARIO ZNA I ANA DRAGOVIĆ A TEMA? BOJKOT PREDSTOJEĆIH IZBORA!

NultaTačka/Agencije