Srbija Sve vesti

UHVAĆENI NA DELU! KAKO ,,NOVA S” ŠIRI DEZINFORMACIJE O EFIKASNOSTI VAKCINE!

Oštre i precizne oči novinara redakcije Nulta Tačka svakodnevno u širenju laži, dezinformacija i panike hvataju ,,novinare” iz raznih redakcija kako iz Srbije tako i iz regiona.

Danas na meniju kada je reč o dezinformaciji i pokušaju jadne manipulacije imamo ultra-levičarski portal NOVA S preko kojeg je objavljena informacija o efikasnosti vakcina na Islandu.

Naime, ovaj portal je tj. novinarka Anđela Đurić je u zanosu propagande (radeći za minimalnu platu) prenela da na Islandu nema smrtnih slučajeva nastalih kao posledica COVID-om 19 samo zato što se na Islandu vakcinisalo 71,5% ukupnog stanovništva.

Ovaj portal nije ipak propustio ni da prenese da je broj zaraženih nikada viši od početka epidemije kao i da od 26. maja nema smrtnih slučajeva COVID-a 19 u ovoj zemlji ali je opet sve zasluge pripisao vakcini.

 

Izbegavajući da prokomentariše slučaj najvećeg broja obolelih u ovoj zemlji od kada je i otkrivena epidemija koronavirusa novinarka portala se osvrnula na tvrdnje da je za sve ipak zaslužna spasonosna vakcina.

Ono što je sa namerom propušteno u ovom propagandnom članku koji za cilj ima motivaciju građana da se vakcinišu kroz dezinformisanje jeste ono što menja ceo pogled na tvrdnje da su vakcine zaslužne jer nema smtnih slučajeva. Naime, ako pogledate kako izgleda slika epidemije koja traje 18 meseci, od samog njenog početka na Islandu videćete skoro identičnu sliku rasta tj. pada broja obolelih i umrlih u istom periodu prošle godine kada nije bilo vakcina. 

Fotografije tabela umrlih od COVID-a 19 iz 2020 godine i 2021 godine. Mesec Avgust.

2021. 

Zvanični podaci iz ove zemlje govore da je ova ostrvska država koja broji svega 350.000 stanovnika zabeležila 9.522 slučaja infekcije od kojih je 30 završilo tragičnim ishodom i stoga je vrlo lako pratiti brojke te dokazati pokušaj manipulacije od strane slabo praćenih i još slabije čitanih propagandnih glasila.

Nova S, koja je na samom vrhu širenja dezinformacija nije sa velikim razlogom prenela i ne prenosi slučaj IZRAEL u kojem je došlo do neviđenog skoka zaraženih među kojima ima najviše vakcinisanih koji su u kritičnom stanju (na respiratoru), zašto? Znate i sami.

Redakcija Nulte Tačke ovu vest sa NOVE S ocenjuje kao dezinformaciju i ,,delimičnu lažnu vest” sa tendencijama manipulacije.

VEČERAS UŽIVO! NAJGLEDANIJA EMISIJA NA BALKANU SA MARIO ZNA!