Sve vesti Tehnologija

UKLJUČENA I SRBIJA! Novi apdejt Guglove aplikacje otkriva da je DIGITALNI ID spreman za upotrebu

UKLJUČENA I SRBIJA! Novi apdejt Guglove aplikacje otkriva da je DIGITALNI ID spreman za upotrebu

Google novčanik, koji je lansiran u maju da zameni Google Pay, sada je dostupan u šest novih zemalja: Južnoj Africi, Kataru, Islandu, Srbiji, Moldaviji i Azerbejdžanu, a nove promene u aplikaciji dale su neke naznake budućoj tehnologiji koju će Google mogao planirati da implementira – podržavanje digitalnih ID-ova.

Korisnici u ovim zemljama mogu da dodaju svoje platne kartice u Google novčanik, što će im omogućiti da vrše beskontaktna plaćanja koristeći svoje Android i VearOS uređaje.

Google novčanik ne podržava samo beskontaktna plaćanja, već i, u teoriji, digitalne lične karte, zdravstvene propusnice i još mnogo toga.

LUCIFERIJANCI ŽELE DA OD 2035. GODINE UZGAJAJU LJUDE!

Tehnološki istraživač Mishaal Rahman nedavno je objavio da bi Google novčanik uskoro mogao da podrži digitalni ID koji se koristi na kontrolnim punktovima Uprave za bezbednost transporta (TSA).

„Prema stringovima u okviru Google Play usluga v22.31.12, moći ćete da ‘letite kroz TSA samo sa svojim telefonom’ tako što ćete dodati državnu ličnu kartu ili vozačku dozvolu u Google novčanik i predstaviti ih na ‘odabranim TSA kontrolnim punktovima’,“

Međutim, prema PIMNTS-u, nove funkcije u Google novčaniku ukazuju na to da Google pokušava da od softvera napravi „super aplikaciju za višestruku identifikaciju i da se održi u oštroj konkurenciji u prostoru mobilnog novčanika“.

NultaTačka/ReclaimTheNet