Sve vesti Svet

Ukrajina preko dece pokušala da širi biohemijske zaraze- Mosvka otkrila sve i o vršenju eksperimenata u psihijatrijskim ustanovama

Ukrajina preko dece pokušala da širi biohemijske zaraze- Mosvka otkrila sve i o vršenju eksperimenata u psihijatrijskim ustanovama

Moskva tvrdi da je Ukrajina pokušala da zarazi prorusko stanovništvo u Luganskoj Narodnoj Republici tuberkulozom (TB) i dozvolila Pentagonu da izvodi eksperimente na ljudima na psihijatrijskim odeljenjima u Harkovu.

Tokom brifinga o nalazima istrage ruskog ministarstva odbrane o američkim finansiranim laboratorijama za biološko oružje u Ukrajini, načelnik ruskih snaga za radioaktivnu, hemijsku i biološku zaštitu general-potpukovnik Igor Kirilov tvrdio je da su ruske snage dobile dokaze koji ukazuju na to da je Kijev pokušao da zarazi stanovnike Slavjanoserbskog okruga Luganske Narodne Republike (LPR) sa visoko patogenim sojem tuberkuloze 2020.

„Leci napravljeni u obliku falsifikovanih novčanica zaraženi su uzročnikom tuberkuloze i distribuirani među maloletnicima u selu Stepovoe“, rekao je Kirilov i dodao da su organizatori ovog zločina uzeli u obzir ponašanje dece, koje podrazumeva „stavljanje stvari u usta” i rukovanje hranom bez pranja ruku.

Kirilov je naveo da su rezultati bakterioloških studija potvrdili rezistenciju izolovanih bakterija koje se nalaze na letcima na lekove prve i druge linije protiv tuberkuloze, što znači da je bolest koju oni izazivaju mnogo teže i skuplje za lečenje.

Dalje je citirao zaključak Luganske republikanske sanitarno-epidemiološke stanice u kojem se navodi da je „infekcija novčanica najverovatnije bila veštačka, jer materijal sadrži izuzetno opasne sojeve patogena u koncentraciji koja može osigurati infekciju i razvoj procesa tuberkuloze.”

Kirilov je dodao da je LPR TB dispanzer takođe primetio znake „namerne, veštačke kontaminacije letaka biomaterijalima visoke patogenosti“.

Ruski zvaničnici su takođe tvrdili da je Pentagon navodno sprovodio “nehumane” eksperimente na pacijentima najmanje dve psihijatrijske ustanove u Harkovu. “Glavna kategorija eksperimentalnih subjekata bila je grupa muških, visoko fizički iscrpljenih pacijenata u dobi od 40 do 60 godina”, rekao je Kirillov.

Eksperimente su direktno vodili strani stručnjaci koji su u Ukrajinu stigli preko trećih zemalja kako bi prikrili umešanost SAD-a. Specijalisti su naglo evakuisani iz zemlje ranije ove godine, neposredno pre nego što je počela ruska vojna operacija, primetio je Kirilov.

„U januaru 2022. godine, strani državljani koji su sprovodili eksperimente su hitno evakuisani, a oprema i droga koju su koristili odvezeni su u zapadne regione Ukrajine“ , rekao je on.

Prošle nedelje, šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrykin rekao je za RT da je služba “jasno identifikovala” više Amerikanaca uključenih u vojno biološka istraživanja u Ukrajini, uključujući zaposlene iz Pentagona, kao i kompanije blisko povezane sa američkom vojskom. Prema ruskim procjenama, Vašington je uložio više od 224 miliona dolara u biološka istraživanja u zemlji između 2005. i početka 2022. godine, naveo je Bastrykin.

Američki zvaničnici potvrdili su postojanje “bioloških istraživačkih objekata” u Ukrajini, ali su rekli da je Vašington pružio samo ono što su nazvali “pomoć” za napore koji nisu uključivali razvoj biološkog oružja.

NultaTačka