Sve vesti Svet

Ukrajinska teniserka traži da se ruski teniseri podvrgnu ideološkim testovima čistoće pre nego što im se dozvoli da igraju!

Ukrajinska teniserka traži da se ruski teniseri podvrgnu ideološkim testovima čistoće pre nego što im se dozvoli da igraju!

Ukrajinska teniska zvezda Elina Svitolina zatražila je da se ruski i beloruski igrači podvrgnu ideološkim testovima čistoće pre nego što im bude dozvoljeno da se takmiče na međunarodnim turnirima.

Bivša treća teniserka sveta insistirala je na potpunoj zabrani svih ruskih i beloruskih sportista ako se ne potpiše niz izjava u vezi sa politikom i ratom u Ukrajini.

UDARNO! NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ BUNKERA! BIĆE GUSTO AKO VLAST UVEDE SANKCIJE RUSIJI!

“Primetili smo da su neki ruski i beloruski igrači u nekom trenutku pominjali rat, ali nikada jasno ne navodeći da su ga Rusija i Belorusija započele na teritoriji Ukrajine”, napisala je Svitolina na Tviteru.

Verovatno je nezadovoljna što ruski i beloruski igrači samo pozivaju na mir, a da pritom eksplicitno ne osuđuju svoju zemlju i tvrde da je ona kriva za rat.

“Samo ćutanje onih koji odluče da tako i ostanu sada je nepodnošljivo jer vodi nastavku ubistava u našoj domovini”, rekla je Svitolina.

Tražila je od igrača koji su kako je rekla dovoljno nesretni da se rode na komadu zemlje zvanom ‘Rusija’ pravilno odgovore na sljedeća pitanja.

1. Da li podržavate invaziju Rusije i Belorusije na teritoriji Ukrajine i kao rezultat toga rat koji su te zemlje započele?

2. Da li podržavate vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini?

3. Da li podržavate Putinov i Lukašenkov režim?

Svitolina kaže da svakom igraču koji odgovori potvrdno na bilo koje od ovih pitanja treba zabraniti da igra turnire.

„U kriznim vremenima ćutanje znači slaganje sa onim što se dešava. Dođe vreme kada je tišina izdaja, a to vreme je sada”, napisala je ona.

Zahtev Ukrajinca da igrači prođu testove ideološke čistoće pre nego što im se dozvoli da udare lopticu reketom nije čak ni tako drakonski kao standard koji nameću organizatori teniskog turnira u Vimbldonu.

Zabranili su svim Rusima i Belorusima da se takmiče, čak i onima koji su osudili Vladimira Putina i Rusiju.

Najbolji sportista sveta i najbolji teniser na svetu u muškoj konkurenciji Novak Đoković nazvao je tu odluku “ludom”, rekavši da politika ne treba da se meša u sport.

NultaTačka