Sve vesti Svet

Ukrajinske izbeglice ne žele da idu u Švedsku zbog straha za svoju bezbednost

Ukrajinske izbeglice ne žele da idu u Švedsku zbog straha za svoju bezbednost

Neke ukrajinske izbeglice odbijaju da idu u multikulturalnu Švedsku jer se plaše za svoju bezbednost, navodi se u izveštaju novinskog lista Nyheter Idag.

Izveštaj se sastojao od svedočenja Džimija Hemingsona sa terena, švedskog radnika za pomoć izbeglicama koji se trenutno nalazi u poljskoj prestonici Varšavi i pokušava da pomogne ukrajinskim izbeglicama da stignu u skandinavsku zemlju.

Međutim, pozivajući se na zabrinutost zbog porasta pucnjave u Švedskoj, kao i na strah od socijalnih službi koje oduzimaju decu, mnoge ukrajinske izbeglice odbijaju Hemingsonovu ponudu.

„Otkrio je da mu je trenutno teško da napuni autobuse za Stokholm“, prenosi ReMix News.

„Ima mnogo glasina. Ljudi su ranjivi, čuju jednu stvar, a onda to postaje stvarnost“, rekao je Hemingson.

„Lako mi je šetati okolo i reći da sam dobar starac po imenu Džimi i da dolazim iz Švedske, ali to nikome ne uliva poverenje“, dodao je on.

Kao što smo ranije izveštavali, budući da je pre 20 godina, pre masovne nekontrolisane imigracije bila jedna od najsigurnijih zemalja u Evropi, Švedska je sada druga najopasnija na kontinentu u pogledu kriminala uz upotrebu oružja, samo jedno mesto iza Hrvatske.

Prošle godine, nemački list Bild objavio je naslov: „Švedska je najopasnija zemlja u Evropi“.

Pucnjave u Švedskoj su prošle godine dostigle rekordan nivo, pošto vlasti sve više nisu u stanju da obuzdaju zločine grupa migranata. Izvršeno je 46 ubistava u 335 pucnjava širom zemlje, od kojih se većina dogodila u žarištima gde je najveća koncentracija migranata u Malmeu, Geteborgu i Stokholmu.

Izgleda da su strahovi ukrajinskih izbeglica osnovani.

Izbeglice koje su bile smeštene u hostelu u Erebru otkrile su kako su ih grupe somalijskih muškaraca migranata uhodile, seksualno uznemiravale i zastrašivale.

Nakon mučnog iskustva, neke od izbeglica rekle su da bi radije rizikovale i vratile se kući u rat.

„Kada bombarduju, barem znam da mogu da odem do podruma i da se tamo sakrijem“, rekla je jedna žena za švedski list Samnit.

Ali zapamtite; Snaga je u društvenoj raznolikosti.

Nulta Tačka/InfoWars