Sve vesti Svet

Ukrajinski političar ponovo preti Srbiji: Ukrajina treba da podrži Kosovo, čak i vojno

Ukrajinski političar ponovo preti Srbiji: Ukrajina treba da podrži Kosovo, čak i vojno

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio je da se skupština još nije sastala da bi raspravljala o nacrtu rezolucije u vezi sa nezavisnošću KiM.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je u toj rezoluciji pozvao da se prizna nezavisnost Kosova. Poslanik partije Evropska solidarnost, stranke bivšeg predsednika Petra Porošenka, kaže da u principu njegova ideja nailazi na podršku i da je jedna od javnih tema o kojima se najviše razgovara u Ukrajini.

„Pre 24. februara neki su govorili da ako Ukrajina prihvati Kosovo, onda Rusija može da opravda ono što se dešavalo na Krimu i Donbasu. Ali posle 24. februara ceo svet je već shvatio da je to samo invazija na Rusiju a ne prava volja naroda. Mislim da je došlo vreme da Ukrajina prizna Kosovo“, rekao je Gončarenko.

On je rekao da Ukrajina treba da podrži tzv. Kosovo, možda čak i vojno ako treba, a da je zbog toga dobio i pretnje Srba.

Medvedev o ideji Zelenskog da zabrani Ruse: On poput Hitlera hoće da kažnjava ceo narod

„Ali još nije kasno za mene, Rusi su do sada planirali da me ubiju dva puta, a jednom da me kidnapuju. Dakle, ove pretnje jednostavno nisu ništa“, rekao je Gončarenko.

Gončarenko dodaje da poređenje slučaja proglašenja nezavisnosti Kosova od strane Moskve služi da bi opravdala „okupaciju ukrajinskih teritorija“.

„Generalno, Srbija se ponaša kao Putinovo oruđe, tako da ovo nije velika stvar. Ceo svet uviđa i vidi da se na našu zemlju dešava jasna invazija, čiji je deo okupiran i tamo se vrši genocid. Dakle, situacija u našoj zemlji nije ista kao na Kosovu“, dodao je poslanik koji je za Kljan Kosova govorio iz Odese, gde živi sa porodicom.

Nulta Tačka/SrbinInfo