Sve vesti Svet

UN otvara lov na “teorije zavere”- Istina o Vuhanu nikako ne sme da se sazna

UN otvara lov na "teorije zavere"- Istina o Vuhanu nikako ne sme da se sazna

Ujedinjene nacije(UN) žele da svi budu u potrazi za „zabrinjavajućim i opasnim“ teorijama zavere, posebno onima koje bi mogle da dovedu ljude do zaključka da je kovid pobegao iz laboratorije u Vuhanu u Kini…, baš ono što SZO je upravo priznala da bi to mogao biti slučaj, a o čemu je američki senator Rend Pol pokrenuo nedavne istrage.

UN-a je u ratu oko narativa od početka histerije zvane kovid.

Iz vladinih ugovora(SAD), FOIA evidencije i procurelih mejlova znamo da je američka vlada sprovodila rizično istraživanje sticanja dobitka funkcije na tlu SAD sve dok ga bivši predsednik Obama nije zabranio 2014. zbog etičkih pitanja koja je postavila naučna zajednica.

„Istraživanje“ je uključivalo manipulaciju kovidom slepih miševa kako bi se više prenosio na ljude, a nakon Obamine zabrane, prebačeno je u inostranstvo preko njujorške neprofitne organizacije EcoHealth Alliance, čiji je izvršni direktor Piter Dasžak obezbedio unosne ugovore za proučavanje i manipulaciju koronavirusima slepih miševa u Vuhanu, Kina, četiri meseca, pre Obamine zabrane.

Dasžak je bio tip koji stoji iza Lancet-ove izjave o prirodnom poreklu „nije moglo doći iz laboratorije“, za koju je navodno učestvovao u „kampanji maltretiranja“, pre nego što je izazvao značajnu kontroverzu oko sukoba interesa u koji su bili uključeni mnogi njegovi autori i ko-potpisnika, što je Lancet kasnije priznao.

Prva rata od 666.442 dolara EcoHealth-ovog granta NIH-a od 3,7 miliona dolara isplaćena je u junu 2014, sa sličnim godišnjim isplatama do maja 2019. u okviru projekta „Razumevanje rizika od pojave korona virusa slepih miševa“.

UN u potrazi za zabrinjavajućim i opasnim teorijama zavere

UN u potrazi za zabrinjavajućim i opasnim teorijama zavere

Zatim, 2017. godine, pod-agencija američkog Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), na čelu sa dr Entonijem Faučijem nastavila je sa finansiranjem kontroverznog granta za genetski modifikovanje koronavirusa slepih miševa u Vuhanu, u Kini, bez odobrenja vladinog nadzornog tela.

Naime, VIV je „otvoreno učestvovao u istraživanju dobijanja funkcije u partnerstvu sa američkim univerzitetima i institucijama“ godinama pod vođstvom dr Ši, poznatija kao ‘Žena slepi miš’, Dženglija, prema Džošu Roginu iz Vašington posta.

Takođe znamo (zahvaljujući FOIA tužbi od strane Intercepta) da je Dasžak želeo da pusti ‘himerične kovid spajk proteine’ u populaciju slepih miševa koristeći ‘nanočestice koje prodiru u kožu’, samo da bi DARPA odbio predlog ‘DEFUSE‘ na osnovu da je to bilo previše rizično.

Bilo bi veoma zanimljivo kada bi UN ‘razotkrio’ bilo šta od gore navedenog.

Najnovija kampanja UN-a

Uđite u novu kampanju UN-a #ThinkBeforeSharing(razmisli pre nego što podeliš), koja pomaže ljudima da „nauče kako da identifikuju, razotkriju, reaguju na teorije zavere i izveštavaju o teorijama zavere kako bi sprečili njihovo širenje“.

Da bi lakovernim pojedincima pomogao da se kreću informacionim putem bez da naiđu na rupe zavere, UNESKO pruža neke korisne infografike, od kojih se jedna zahvaljuje Stefanu Levandovskom, australskom psihologu i koautoru izveštaja Scientific American iz marta 2022. koji se žalio na to kako je „hipoteza o curenju iz laboratorije nastala Naučnicima je teže da traže istinu.“

Dakle, podrazumevana pozicija onih koji stoje iza kampanje UN-a „pazite na teorije zavere“ je da je curenje iz laboratorije teorija zavere.

Oni preporučuju da preduzmete akciju kada ste „identifikovali teoriju zavere“, ali da vas ne namame u raspravu sa teoretičarem zavere.

„Svaki argument se može uzeti kao dokaz da ste deo zavere i ojačati to uverenje“, što će dovesti do toga da teoretičar zavere „teško raspravlja da brani svoja uverenja“.

Pa sta da radim? Pokažite „empatiju“ i izbegavajte da ih „ismejavate“.
„Ako ste sigurni da ste naišli na teoriju zavere“, morate odmah „reagovati“ i u komentarima postaviti vezu do „veb stranice za proveru činjenica“.

Još jedna kampanja pred „opasnim teorijama zavere“ koja je najverovatnije osuđena na podsmeh.

NultaTačka