Svet Tehnologija

Upoznajte TREĆE OKO, pomagalo koji onima koji bulje u telefon pomaže da ne udare u prepreku! (VIDEO)

Upoznajte TREĆE OKO, pomagalo koji onima koji bulje u telefon pomaže da ne udare u prepreku! (VIDEO)

U poslednje vreme navikli smo da viđamo svakave nove izume, od onih koji nas “štite” do onih koji nam “pomažu” ali od čega nas štite i pomažu i da li je njihova primena zaista predstavljena na pravi način ili ona samo pomaže otuđivanju ljudi od njih samih, to, ukoliko čitate ovo znate i sami.

Poslednji u nizu gedžeta koji će “pomoći” ljudima pojavio je u Južnoj Koureji.

“Treće oko” koristi žiroskopski senzor putem koga prepoznaje položaj glave, kao i ultrazvučni senzor kojim meri udaljenost od prepreke

Student industrijskog dizajna iz Južne Koreje osmislio je šaljivo rešenje za ljude koji ne mogu da odvoje pogled od ekrana svojih telefona, zbog čega im preti opasnost da udare u neku prepreku na ulici.

VEČERAS OD 20H! MARIO ZNA UŽIVO! OVO SE NE PROPUŠTA!

Reč je o “trećem oku”, gedžetu koga je konstruisao Peng Min Vuk.

Ono se stavlja na čelo i štiti korisnika od moguće povrede tako što otvara svoj “kapak” kada senzor oseti da je korisnikova glava spuštena i okrenuta prema ekranu telefona.

Kada je korisnik od prepreke udaljen jedan ili dva metra, uređaj šalje zvučni signal koji upozorava na moguću opasnost u blizini, prenosi Rojters.

Nemojte da se prevarite i da kažete da to nikada neće proći kod nas, pošto smo se uverili da se u našoj zemlji prihvataju i gore stvari od ovog “pomagala”.