Sve vesti Svet

UPOZNAJTE VRLO ZARAZAN VIRUS RHDV2 ZBOG KOJEG ZEČEVI U AMERICI KRVARE DO SMRTI

UPOZNAJTE VRLO ZARAZAN VIRUS RHDV2 ZBOG KOJEG ZEČEVI U AMERICI KRVARE DO SMRTI

Upoznajte vrlo zarazan virus ili hemoragijska bolest se širi poput požara među populacijama zečeva u Americi.

Zečeve u više američkih država, divlje i domaće, muči vrlo zarazan virus koji uzrokuje hemoragijsku bolest kunića – stanje koje ubija između 80% i 100% svih zaraženih životinja.

Uz period inkubacije od tri do devet dana, bolest se manifestuje nizom simptoma, od kojih su najčešći letargija, groznica, gubitak težine i krvarenje iz nosa ili očiju.

VAKCINISAN? PREMINUO JOŠ JEDAN DOKTOR U SRBIJI

Prema Ministarstvu poljoprivrede Sjedinjenih Država, virus, poznat kao RHDV2, ne pogađa ljude.

Patogen je prvi put otkriven u SAD-u prošle godine, a od tada se proširio u oko 17 država, a New York i Florida su poslednje dve koje su identifikovale smrtonosnu bolest.

U Njujorku, lokalno Ministarstvo poljoprivrede i tržišta (NASDA) savetovalo je vlasnike kunića da stupe u kontakt sa svojim veterinarima u vezi sa vakcinacijom. Kampanja inokulacije je takođe pokrenuta na Floridi, gde su vlasti rekle da su dale zeleno svetlo za “ upotrebu eksperimentalno odobrene vakcine od strane USDA  koja cilja američki soj RHDV-2. ”

Govoreći za informativni kanal WPTV u utorak, Susan Kelleher, veterinarka koja radi u Deerfield Beachu, objasnila je da bi vakcinisani zečevi na Floridi takođe trebalo da imaju ugrađen mikročip. Jedana vakcina košta 60 dolara, a mikročip donosi ukupnu sumu na 96 dolara.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I ARNA ŠEBALJ!

NultaTačka/RT