Sve vesti Svet

Uprkos seksualnim skandalima i saradnji sa Epštajnom, princ Endru zahteva da mu se vrate kraljevske titule

Uprkos seksualnim skandalima i saradnji sa Epštajnom, princ Endru zahteva da mu se vrate kraljevske titule

Britanski princ Endru molio je svoju majku, kraljicu Elizabetu, da mu dozvoli da se vrati u kraljevski život dok nastoji da povrati neke od titula i dužnosti koje su mu oduzete nakon otkrića o njegovoj umešanosti u seksualni lanac Džefrija Epštajna, prenosi britanski Telegraph.

Vojvoda od Yorka ne samo da je tražio da bude ponovo pukovnik Grenadirske garde, ulogu koju je nasledio od svog pokojnog oca princa Filipa i koju trenutno ima kraljica, već i da njegove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie, budu unapređene u zaposlene kraljevske porodice.

Kao četvrta odrasla osoba u redu za tron, princ Endru je ostao državni savetnik iako su mu ostale titule i počasti ukinute, a izvor  tvrdi da stoga veruje da bi i dalje trebao biti uključen u kraljevske i državne događaje. Nije viđen javno od njegovog iznenadnog pojavljivanja na sahrani princa Filipa u martu, što je navodno užasnulo one koji su bili zaduženi za postupak, ali se očekuje da će se pojaviti u ponedeljak na ceremoniji Ordena podvezice u zamku Vindzor zajedno sa visokim članovima kraljevske porodice. .

Dok je vojvodin odnos sa njegovom majkom navodno srdačan – on je posećuje nekoliko puta nedeljno, prema Telegraphu – kraljevski donosioci odluka su navodno nezainteresovani za vraćanje njegovih počasnih vojnih titula i pokroviteljstva, zabrinuti zbog javnog raspoloženja o njegovoj umešanosti u Epštajn skandal.

Dok je princ Endru ostao pri svojoj nevinosti u vezi sa tvrdnjama njegove tužiteljke Virginije Roberts Giuffre da je više puta seksualno zlostavljana dok je bila maloletna, on je navodno platio 12 miliona funti (14,8 miliona dolara) u februaru da reši građansku tužbu koju je ona podigla protiv njega, a ne dugo nakon što je bio prisiljen od strane kraljevske porodice da se odrekne svih svojih kraljevskih i vojnih titula. Rečeno je da je pritisak kraljevske porodice da okonča ružnu i vrlo javnu pravnu svađu odigrao ulogu u njegovoj odluci da se nagodi.

NultaTačka