Sve vesti Svet

UŽAS! Odobrena Fajzerova vakcina za bebe od 6 meseci

UŽAS! Odobrena Fajzerova vakcina za bebe od 6 meseci

Takozvani stručnjaci američke agencije za hranu i lekove (FDA) objavili su da je vakcina kompanija Fajzer /Bajontek protiv kovida-19 navodno bezbedna i efikasna za decu od šest meseci do četiri godine.

Stručnjaci koji direktno služe farmakomafiji su naveli da nije bilo nijednog događaja koji bi ukazivao da vakcina nije bezbedna za primenu na maloj deci dok smo svedoci svakodnevnih “iznenadnih” smrti kod odraslih kao i drugih nuspojava koje nastaju nakon vakcinacije protiv COVID-a.

Kako tvrde mejntrim mediji analiza podataka iz kliničkog ispitivanja koje je sproveo Fajizer objavljena je uoči sastanka spoljnih savetnika FDA 15. juna. Mišljenje tih stručnjaka biće odlučujuće za odluku agencije.

Podaci na osnovu deset slučajeva, u vreme kada je omikron bio dominantna varijanta koronavirusa, pokazali su da je vakcina efikasna 80,3 odsto u grupi dece mlađe od pet godina.

Vakcinacija dece protiv kovida-19 u tom uzrastu nije odobreno u većini delova sveta. Nejasno je koliko će roditelja vakcinisati decu, jer je interes bio mali i za grupu od pet do jedanaest godina.

NultaTačka