Sve vesti Svet

Uznemirujuće! UKRAJINSKI VOJNIK poziva na odsecanje glava deci iz Donbasa (VIDEO)

Uznemirujuće! UKRAJINSKI VOJNIK poziva na odsecanje glava deci iz Donbasa (VIDEO)

Snimak na društvenim mrežama prikazuje pripadnika ukrajinskog bataljona Azov koji poziva na masovno ubistvo civila Donbasa.

Mlađi čovek koji govori ukrajinski u zelenoj majici govori o “čišćenju celog Donbasa” i “odsecanju glava civila kao i glava njihove dece”.

Čovek ima prekriven donji deo lica tokom celog videa i igra se nožem dok govori. On takođe daje savete gde ići kako bi se prijavili u ukrajinske oružane snage i u dobrovoljački medicinski bataljon.

Video je navodno preuzet sa Instagrama. Međutim, nije jasno gde je i kada je on snimljen. Nalog pod sličnim imenom je izbrisan.

Izveštaji na društvenim mrežama tvrde da je muškarac pripadnik ukrajinskog bataljona Azov, čiji članovi uključuju borce otvoreno ekstremno desničarskih i neonacističkih stavova.

Prošlog meseca, ukrajinski TV voditelj Fahrudin Šarafman citirao je Adolfa Eichmanna, jednog od organizatora Holokausta, i pozvao na ubijanje ruskih civila, uključujući i decu.

Kasnije se izvinio, tvrdeći da su ga preplavile emocije nakon što je izgubio bliskog prijatelja u borbi sa ruskim trupama.

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Slično, ukrajinski doktor je tokom intervjua uživo tvrdio da je naredio dobrovoljačkoj jedinici koju vodi da kastrira ruske zarobljenike – da bi se kasnije izvinio za svoje reči.

Aleksej Arestovič, savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je prošlog meseca da ovakve izjave štete imidžu zemlje i da Ukrajina sledi pravila rata. Pozvao je sve da ne dozvole “dehumanizaciju neprijatelja”.

NultaTačka