Sve vesti Svet

Vakcine i terapija spašavaju? Bajden peti dan za redom pozitivan na koronu

Vakcine i terapija spašavaju? Bajden peti dan za redom pozitivan na koronu

Predsednik Bajden je u sredu ponovo bio pozitivan na COVID-19, ali se i dalje oseća „dobro“, rekao je njegov lekar Kevin O’Konor u novom ažuriranju u kojem se navodi da Bajden ređe kašlje.

O’Konor je rekao da je pregledao Bajdena u sredu ujutru nakon što je predsednik uživao u „laganom treningu” i da Bajden nema temperaturu i da su mu vitalni znaci normalni.

„Predsednik se i dalje oseća dobro“, napisao je O’Konor u memorandumu koji je objavila Bela kuća. „I dalje ima povremeni kašalj, ali ređe nego juče. Nema temperaturu i dobrog je raspoloženja. Njegova temperatura, puls, krvni pritisak, brzina disanja i zasićenost kiseonikom ostaju potpuno normalni. Njegova pluća su čista”.

Očekuje se da će Bajden nastaviti sa izolacijom u rezidenciji Bele kuće dok test ne bude negativan.

Sreda je bila peti dan zaredom da je Bajden bio pozitivan na korona virus, što je njegov lekar opisao kao „povratnu“ infekciju koja je primećena kod nekih pacijenata koji uzimaju antivirusni lek Pakslovid.

Bajdenu je prvi put dijagnostikovan COVID-19 21. jula. Nakon što je završio petodnevni kurs leka Pakslovid i osetio samo blage simptome, Bajden se vratio iz izolacije prošle nedelje da bi ponovo bio pozitivan u subotu.

Događaji su zakomplikovali Bajdenov raspored, primoravajući ga da otkaže planirano putovanje u Mičigen u utorak na kojem je umesto toga učestvovao virtuelno. Bajden će praktično sazvati međuagencijsku radnu grupu za reproduktivna prava u sredu popodne i potpisati izvršnu uredbu koja ima za cilj podršku ljudima koji putuju van države radi abortusa.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/TheHill