Sve vesti Svet

VAŠINGTON: SUDIJA POSLAO ČOVEKA U ZATVOR ZBOG GLEDANJA VIDEO ZAPISA O “TEORIJAMA ZAVERE” NA INTERNETU

Pisao Elena Vuk

Sudija Okružnog suda u Vašingtonu(DC) u četvrtak je osudio muškarca na zatvor zbog gledanja “sumnjivih” sadržaja na internetu koji sugerišu da su izbori 2020. u Americi bili pokradeni.

Douglas Jensen, oslobođen je 13. jula nakon višemesečnog zatočeništva u zatvoru u Vašingtonu zbog navodnog učešća na skupu 6. januara u američkom Kapitolu.

Jedan od uslova koji je američki okružni sudija Timothy Kelly postavio nakon Jensen-ovog puštanja na slobodu pre ponovnog suđenja bilo je da se suzdrži od odlaska na internet, posebno radi prenošenja sadržaja koje oni smatraju teorijom zavere o prevarama na izborima, preneo je Buzzfeed News.

Tokom nenajavljene provere poštovanja uslova, policajci su pronašli Jensen-a u njegovoj garaži kako gleda neidentifikovani sadržaj sa sajta Rumble-a, za koji su tužioci utvrdili da je popularna konzervativna platforma.

Jensen je priznao sudskom službeniku da je takođe proveo dva dana gledajući” sajber simpozijum “koji je vodio izvršni direktor MyPillow-a Mike Lindell, jedan od najistaknutijih zagovornika teorija zavere o izbornim prevarama”, piše Buzzfeed.

Nakon što je Jensen-ov advokat Christopher Davis potvrdio da njegov klijent ne predstavlja pretnju javnoj sigurnosti i da ne bi trebao ići u zatvor iako je prekršio odluku o puštanju na slobodu, nepoverljivi sudija Kelly vratio ga je nazad u zatvor.

“On jednostavno ne može slediti uslove koje sam postavio”, rekao je sudija.

Slučaj je primer kako se sloboda i zaštita neke osobe prema Prvom amandmanu mogu odmah lišiti, zbog hira okružnog sudije.

Nulta Tačka/InfoWars