Sve vesti Svet

VAŠINGTON TAJMS: KINA RADI NA RATOVANJU UZ POMOĆ KONTROLE UMA! RADE TO NEKOLIKO GODINA

VAŠINGTON TAJMS: KINA RADI NA RATOVANJU UZ POMOĆ KONTROLE UMA! RADE TO NEKOLIKO GODINA
Pisao Elena Vuk

Američko Ministarstvo trgovine, uvelo je sankcije kineskim tehnološkim kompanijama i izjavili prošle nedelje da je kineska vojska uključena u „opasan posao koji je povezan sa istraživanjem o ratovanju uz pomoć kontrole uma“.

Objava o sankcijama je došla uz ograničene detalje o navodnom radu Kineske vojnomedicinske akademije i još 11 kineskih istraživačkih instituta, preneo je The Washington Times.

Biro za industriju i bezbednost SAD saopštio je da samo kineska Akademija i njene filijale koriste „biotehnološke procese da pomognu kineskoj vojsci, a u to je uključeno i oružje za kontrolu uma“.

Tri izveštaja kineske Narodne oslobodilačke armije do kojih je došao „Inside the Ring“ bacio je svetlo na obim kineskog rada na polju mozga i pokazao je da je istraživanje u toku već nekoliko godina, ističe The Washington Times.

Izveštaji iz 2019. godine otkrivaju razvijanje naoružanja koje cilja um, što, navodno, kineski zvaničnici nazivaju „intelektualizacijom ratovanja“.

Prema jednom izveštaju, napredak u nauci i tehnologiji doveli su do metoda i sposobnosti da pokori neprijatelja na dosad neviđene načine, prenosi Tanjug.

„Rat se pomerio od ubijanja neprijatelja, do paralizovanja i kontrolisanja protivnika“, navodi se u izveštaju sa naslovom „Budućnost koncepta vojne nadmoći“.

U fokusu je sada, kako se dodaje, slomiti neprijatelju volju za otporom, a ne fizički ga uništiti.

POGLEDAJTE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i SAŠA RADULOVIĆ- Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana- Mediji ćute o referendumu

Nulta Tačka/SputnikNews