Srbija Sve vesti

VAŽNA VEST! ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: VAKCINA NIJE OBAVEZNA!

VAŽNA VEST! ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: VAKCINA NIJE OBAVEZNA!

U Srbiji se trenutno održavaju ,,igre” ispitivanja javnog mnjenja i granica strpljenja tako što vlast najavljuje represivne mere i najgoru vrstu diskriminacije uvođenjem obaveznih vakcina kod medicinskih radnika, pričama o ,,Makronovom” sistemu ali i Grčkom scenariju koji podrazumeva zabranu ulaska u braove i restorane onima koji nisu vakcinisani.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Sramotnoj kampanji, odmah su se priključili pojedinci koji vrše dužnosti, direktora bolnica, kompanija ali i advokatskih komore.

Danas je jedanoj takvoj kampanji došao kraj no pre kraja moralo je da dođe i do početka zar ne a što je najgore od svega taj početak izazvao je čovek kojem je žena ni manje ni više, predsednica Ustavnog suda Republike Srbije.

Naime, predsednik Advokatske komore Srbije, advokat Zvonko Marković potpisao je i overio pečatom te dozvolio ili čak sam istakao odluku o zabrani ulaska svih lica, advokata i stranaka u prostorije AKK ukoliko nisu vakcinisani, što znači da ni sa negativnim PCR testom nije bio dozvoljen ulaz.

Nakon reakcije glavnog urednika Marija Bojića, koji je obavio nekoliko direktnih poziva ka AKK te izvršio pritisak kroz kampanju na društvenim mrežama došlo je do obrta cele situacije i reakcije, najpre javnosti a nakon toga i Advokatske komore Srbije, tačnije predsednika te institucije Viktora Gostiljca.

Gostiljac je u toku današnjeg dana prema saznanjima redakcije uputio demarš predsedniku AKK Zvonku Markoviću u dopisu br. 850/2021 u kojoj je navedeno sledeće:

,,Ovim vas pozivamo da odmah, bez odlaganja, ovo pismeno uklonite obzirom da važećim propisima RS nije propisana obavezna vakcinacija, pa zbog toga isticanje ovakvog obaveštenja, predstavlja povredu člana 21. Ustava RS kojom je zabranjena svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu.”

Takođe, predsednik AKS je u istom dopisu posebno istakao da pomenuta odluka izaziva uznemirenje javnosti, kako advokatske, tako i opšte.

Ono što treba posebno istaći i što je svakako zabrinjavajuće jeste da je predsednik Advokatske komore Kragujevac ujedno i suprug predsednice Ustavnog suda Republike Snežane Marković.

Pogledajte dokle ide sam pokušaj i samo podrivanje Ustava, čak i do samog vrha Ustavnog suda ali i dokle ide tišina advokata koji su do juče pozivali narod na proteste a danas ćute kao zaliveni.

Na svu sreću čast tim advokatima spasila je Advokatska komora Srbije danas, a sutra, treba reagovati i sutra te pažljivo odabrati kome pružamo podršku u potražnji njihovih prava.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”