Sve vesti Svet

Važna vest! PENTAGON finansirao istraživanja u Wuhanskoj laboratoriji! Afera sa mejlovima otkriva tok novca i umešanost ovog britanca!

Pentagon je dao 39 miliona $ u dobrotvorne svrhe organizaciji koja je finansirala kontroverzna koronavirus istraživanja u kineskoj laboratoriji koja je označena kao izvor za Covid-19, otkrivaju podaci iz federalnih rezervi SAD-a.

Ova vest stiže baš u vreme kada je direktor EcoHealt Allience-a, naučnik britanskog porekla, dr. Peter Daszak, upao u aferu koja ga dovodi do sukoba interesa a iz koje se vidi jasna želja za prikrivanjem informacija da je virus zapravo namerno pušten iz Wuhanske laboratorije.

U.S. agencies examine reports of early COVID-19 infections at Wuhan lab |  The Japan Times

Nevladina organizacija, EcoHealth Alliance (EHA), našla se pod intenzivnim nadzorom nakon što se utvrdilo da je koristila savezne grantove za finansiranje istraživanja koronavirusa na Institutu za virusologiju Wuhan u Kini .

Američka neprofitna organizacija, osnovana za istraživanje novih bolesti, delom je takođe finansirala  duboko kontroverzne eksperimente “dobitka funkcije”, u kojima se eksperimentiše sa opasnim virusima na ljudskim ćelijama.

Politička oluja izbila je kada je bivši predsednik SAD-a Donald Trump prošle godine otkazao bespovratnu pomoć u iznosu od 3,7 miliona dolara dobrotvornoj ustanovi usred tvrdnji da je Covid-19 stvoren u laboratoriji Wuhan ili je iz njega procureo, a finansirao ga je EHA.

No, podaci o federalnim grantovima koje su prikupili nezavisni istraživači pokazuju da je dobrotvorna organizacija primila više od 123 miliona dolara od vlade – od 2017. do 2020. – i da je jedan od njenih najvećih donatora Ministarstvo odbrane, koja je od 2013. godine toj organizaciji usmerila gotovo 39 miliona dolara.

Koliko je tačno tog novca otišlo za istraživanje na Institutu za virusologiju Wuhan, nije poznato.

Podaci o saveznim grantovima koje su prikupili neovisni istraživači pokazuju da je dobrotvorna organizacija primila više od 123 miliona dolara od vlade - i da je jedan od njenih najvećih donatora Ministarstvo odbrane, koja od 2013. usmjerava gotovo 39 miliona dolara u organizaciju

Bespovratna sredstva Pentagona uključivala su 6 491 025 američkih dolara od Agencije za smanjenje pretnji (DTRA) od 2017. do 2020. godine, s opisom: „Razumevanje rizika od pojave zooloških bolesti koje prenose slepi miševi u zapadnoj Aziji“.

Bespovratna sredstva kategorizovana su kao “naučna istraživanja – borba protiv oružja za masovno uništenje”.

Advokat Bosika poručio: “Dolazimo po tebe Srpski mengele, i ti ideš u HAG” (VIDEO)

Vest dolazi kada je šef nevladine organizacije, naučnik, rođen u Britaniji, dr. Peter Daszak, bio izložen  sukobu interesa i back-room kampanji za diskreditaciju teorija da je virus procureo iz laboratorije.

EHA je takođe dobila 64,7 miliona američkih dolara od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), 13 miliona američkih dolara od zdravstva i socijalnih usluga, koje uključuju Nacionalne zavode za zdravstvo i centre za kontrolu bolesti, 2,3 miliona američkih dolara od Ministarstva za nacionalnu sigurnost i 2,6 miliona američkih dolara od Nacionalne fondacije za nauku.

Široko se izveštava o državnom finansiranju od 3,4 miliona dolara, nakon što je glavni medicinski savetnik Bele kuće Anthony Fauci ispitan na saslušanju u Senatu o tome koliko je novca SAD poslao u laboratoriju u  Wuhanu putem bespovratnih sredstava finansirajući ranije pomenutu organizaciju EcoHealth u 2019. godini.