Sve vesti Svet

VELIKA BRITANIJA 2010: POVEZANOST MEDICINSKIH STRUČNJAKA I FARMACEUTSKIH KOMPANIJA IZ ERE SVINJSKOG GRIPA! I NAŠI SU UMEŠANI?!

Pisao Elena Vuk

Podsetnik perioda o virusu H1N1 iz 2010. Razmislite ko je kod nas bio deo jedne od najvećih farmako afera.

Pet stručnjaka SZO povezano je sa proizvođačima vakcina u Velikoj Britaniji i to pričamo samo o Velikoj Britaniji.

Pokazalo se da je trećina stručnjaka koji su savetovali Svetsku zdravstvenu organizaciju o pandemiji svinjskog gripa povezanu sa farmaceutskim kompanijama.

Pet od 15 stručnjaka koji su sedeli u odboru za hitne slučajeve dobili su sredstva od farmaceutskih divova ili su sa njima povezani svojim istraživanjem.

Ovo otkriće je podstaklo spekulacije da je “pandemija” bila izrazito precenjena i da je u velikoj meri bila podstaknuta industrijom lekova koja je imala najveću koristi od izazivanja panike.

2010. godine pokazalo se da je Vlada Velike Britanije potrošila više od 1,2 milijarde funti u borbi protiv svinjske gripe, od čega je većina otišla ka vakcinama nakon strašnih predviđanja stručnjaka da će čak 65 000 Britanaca umreti.

U stvari, virus H1N1 je odneo samo 457 života, trećinu onih koji svake godine umru od obične sezonske gripe.

13. Avgusta 2010. se pokazalo da su mnogi naučnici na hitnom panelu SZO-a bili povezani sa kompanijama, uključujući GlaxoSmithKline, koji su zaradili milione u proizvodnji vakcina protiv svinjskog gripa.

Tada je usledelo otkriće Daily Maila ranije 2010. godine, da je više od polovine stručnjaka/doktora i naučnika koji su savetovali vlastitu radnu grupu britanske vlade o pandemiji povezano sa divovima proizvodnje droga.

Jedan od 15 naučnika koji su savetovali SZO bio je britanski profesor Neil Ferguson, koji je 2009.godine upozoravao da će pandemija biti toliko loša da će se sve škole zatvoriti.


Tada se pokazalo da je profesor Ferguson do 2007. bio konsultant Rochea, koji proizvodi Tamiflu, kao i GSK Biologicals.

Profesorka Maria Zambon, koja je takođe bila na panelu, iz Centra za infekcije britanske Agencije za zdravstvenu zaštitu, rekla je da je dobila sredstva od nekoliko proizvođača vakcina, uključujući Sanofi, Novartis, CSL, Baxter i GSK.

Tokom epidemije 2009. godine profesorka Zambon je upozoravala da je trećina školske dece u Britaniji imalo virus, a da nisu ni znali, jer nisu imali nikakve simptome.

U međuvremenu je američki profesor Arnold Monto priznao da je istraživao za GlaxoSmithKline, Baxter, dve kompanije koje su ugovorile izradu vakcina, kao i Roche, koji proizvodi Tamiflu.


Arnold Monto je radio i za dve druge velike kompanije Novartis i Sanofi Pasteur.

Kritičari su tada upozoravali da je došlo do ozbiljnog sukoba interesa među ovim stručnjacima čiji su saveti doveli do rasipanja ogromnih svota novca poreskih obveznika.

Bilo ih je još više, samo su ovi gore spomenuti poznatiji našoj javnosto..

Poslanik laburista Paul Flynn rekao je 2010. godine:

Pre godinu dana ti su nam stručnjaci rekli da se svet suočava sa ozbiljnom zdravstvenom krizom.
Ovom prilikom, nažalost, pogrešili su: njihovi su saveti naveli SZO, EU i nacionalne vlade da uvelike precene ozbiljnost epidemije H1N1, trošeći velike svote javnog novca i bespotrebno plašeći svet.

Sa takvim oprečnim pritiscima moramo biti potpuno sigurni da se saveti takvih stručnjaka temelje na čvrstim naučnim dokazima i da su vođeni isključivo potrebom da zaštite javno zdravlje. Jedini način za to je potpuna transparentnost.”

Kad se objavi buduća pandemija, javnost ima pravo znati od početka ko preporučuje tako drastičan korak, kao i sve njihove veze sa farmaceutskom industrijom, koja će imati koristi od takve preporuke. ” 2010. godine je izjavio Paul Flynn

U toku 2010. pokazalo se da je 11 od 20 članova Naučno -savetodavne grupe za hitne slučajeve, koja je savetovala britansku vladu o svinjskom gripu, radilo za farmaceutsku industriju ili je sa njom bilo povezano putem svojih univerziteta.

Srbija je kao i ostatak sveta tokom 2009/10. takođe učestvovala u apokalipse H1N1, poznatog kao Svinjski Grip

Postoje i naši stručnjaci koji su godinama bili deo velikih afera, počevši od dr Kona, Tiodorovića, Bekića l, Gojkovića..

Koliko li ih samo još ima čija imena znamo a još uvek ne možemo da dokažemo da su deo farmako hobotnice koja gura i današnju histeriju a koliko ima onih za koje možemo da dokažemo da već više od dve decenije rade na ovome što se dešava danas.

Budite uvereni, saznaćete sve.

Nulta Tačka/DailyMail