Sve vesti Svet

VELIKA VEST! FAUČIJEV ČOVEK PRIZNAJE DA JE “NIH” FINANSIRAO COVID EKSPERIMENTE U VUHANU! ISPLIVALI PAPIRI! ECOHEALTH- IMA PET DANA DA DOSTAVI NEOBJAVLJENE PODATKE!

Jedan visoki zvaničnik NIH-a priznao je u pismu u sredu da su SAD finansirale takozvana istraživanja „dobijanja funkcije“ u Vuhanu u Kini – i da američka neprofitna organizacija koja ih je sprovela, EcoHealth Alliance – predvođena kontroverznim Peter Daszak-om, “nije prijavila” da su stvorili himerni koronavirus slepih miševa koji bi mogao zaraziti ljude.

VELIKA VEST! FAUČIJEV ČOVEK PRIZNAJE DA JE "NIH" FINANSIRAO COVID EKSPERIMENTE U VUHANU! ISPLIVALI PAPIRI! ECOHEALTH- IMA PET DANA DA DOSTAVI NEOBJAVLJENE PODATKE!

U pismu upućenom predstavniku James Comer-u (R-KY), glavni zamenik direktora NIH-a Lawrence A. Tabak navodi “ograničeni eksperiment” kako bi se utvrdilo da li su “spajk proteini iz prirodno prisutnih koronavirusa slepih miševa koji cirkulišu u Kini sposobni da se vežu za čovekov ACE2 receptor u modelu miša”. U pismu se navodi da su humanizovani miševi zaraženi modifikovanim virusom slepih miševa “postali bolesniji” od onih izloženih nemodifikovanoj verziji istog koronavirusa slepih miševa.

Daszak nije prijavio ovaj nalaz, te mu je dato pet dana da dostavi “sve neobjavljene podatke iz eksperimenata sprovedenih bilo gde u svetu” u okviru granta NIH-a.

Savet guvernera Univerziteta Rutgers, profesor hemije Richard H. Ebright rezimira:

Iako se Tabakovo pismo trudi da insistira na tome da rad EcoHealth-a nije mogao proizvesti SARS-CoV-2, apsolutno opravdava senatora Rand Paul-a (R-KY), kog je Fauči u julu više puta nazvao lažovom jer ga je senator optužio da finansira GoF istraživanje u Vuhanu, u Kini.

VELIKA VEST! FAUČIJEV ČOVEK PRIZNAJE DA JE "NIH" FINANSIRAO COVID EKSPERIMENTE U VUHANU! ISPLIVALI PAPIRI! ECOHEALTH- IMA PET DANA DA DOSTAVI NEOBJAVLJENE PODATKE!

Kao što je pisano u septembru, dokaz da su SAD finansirale istraživanja GoF-a postao je široko poznat zahvaljujući materijalima (ovde i ovde) koje je dobio The Intercept zahvaljujući tužbi protiv Nacionalnog instituta za zdravlje koristeći Zakon o slobodi pristupa informacijama, i otkrivajući da je EcoHealth plaćen da napravi himerni COVID na bazi SARS-a za koji su potvrdili da može da zarazi ljudske ćelije.

Iako se u objavljenim studijama ukazuje na dokaze ovog istraživanja, saopštenje FOIA pruža ključni deo zagonetke koji baca novo svetlo na ono što se dešava.

“Ovo je putokaz za istraživanje visokog rizika koje je moglo dovesti do trenutne pandemije”, rekao je Gary Ruskin, izvršni direktor američke organizacije Right To Know, grupe koja je istraživala poreklo Covid-19 (putem The Intercept) .

Takođe smo u septembru saznali da je 18 meseci pre pandemije Daszak podneo zahtev za bespovratna sredstva za puštanje pojačanih koronavirusa, koji se prenose vazduhom, u divljinu u pokušaju da ih inaktivira protiv bolesti koje su inače mogle da se prenesu do ljudi, navodi The Telegraph, pozivajući se na procurele predloge grantova od 2018. godine.

Novi dokumenti pokazuju da samo 18 meseci pre nego što su se pojavili prvi slučajevi Covid-19, istraživači su podneli planove za puštanje nanočestica koje prodiru kroz kožu i koje sadrže „nove himerne spajk proteine“ koronavirusa slepih miševa iz pećina u kineskom gradu Yunnan-u.

Takođe su planirali stvaranje himernih virusa, genetski poboljšanih za lakšu infekciju ljudi, i zatražili su 14 miliona dolara od Agencije za napredne odbrambene projekte (Darpa) za finansiranje rada.

Daszak se nadao da će koristiti genetski inženjering za postavljanje “mesta cepanja furina specifičnih za ljude” na Covid-u slepih miševa, što bi olakšalo ulazak virusa u ljudske ćelije – i uključio je planove za mešanje visokorizičnih sojeva prirodnih koronavirusa sa zaraznijim, ali manje smrtonosnim verzijama. Njegov „tim slepih miševa“ od istraživača uključivao je dr Shi Zhengli sa Instituta za virusologiju Vuhan, kao i američke istraživače sa Univerziteta u Severnoj Karolini i Nacionalnog centra za zaštitu divljih životinja američkog Geološkog zavoda.

Darpa je odbila ugovor – rekavši: “Jasno je da je predloženi projekat koji je vodio Peter Daszak mogao izložiti lokalne zajednice riziku”, upozoravajući pritom da Daszak nije u potpunosti razmotrio opasnosti povezane sa pojačavanjem virusa putem istraživanja dobijanja funkcije GoF ili ispuštanjem vakcine u vazduh.

Angus Dalgleish, profesor onkologije na Univerzitetu St Georges u Londonu, koji se borio da se objavi rad koji pokazuje da je Vuhanski institut za virusologiju (WIV) godinama pre pandemije obavljao rad na „dobijanju funkcije“, rekao je da bi istraživanje napredovalo čak i bez finansiranja.

“Ovo je očigledno dobitak funkcije, inženjering mesta cepanja furina i unapređenje novih virusa kako bi se povećala infektivnost ljudskih ćelija u više od jedne ćelijske linije”, rekao je on. – Telegraf

Ukratko, nakon što je ogroman broj priznanja dokazao da su Fauči i njegov šef Francis Collins lagali, NIH je konačno priznao finansiranje istraživanja Gain-of-Function.

Nulta Tačka/ZeroHedge