Sve vesti Svet

VELIKA VEST! Nemački parlament odbacio uvođenje obavezne vakcinacije!

VELIKA VEST! Nemački parlament odbacio uvođenje obavezne vakcinacije!

Nemački Bundestag odbacio je predlog zakona SPD-a, Zelenih i FDP-a o obaveznoj vakcinaciji protiv COVID-a 19 za starije od 60 godina.

Na posebnoj sednici održanoj u danas prepodne, 378 poslanika glasalo je protiv zakona, dok je 296 glasalo za.

MARIO ZNA i DRAGAN VUJIČIĆ- Imaju TRI virusa spremna za JESEN- Bajdena će zameniti Mišel Obama

Nacrt zakona predstavljao je zajednički napor dve grupe poslanika koji se zalažu za vakcinu, a koji bi od starijih od 60 godina zahtevali da do 1. oktobra 2022. podnesu dokaz o trostrukoj vakcinaciji protiv Covid-19, osim ako nisu imali medicinsko izuzeće.

Prema predlozima navedenim u nacrtu zakona, ljudi između 18 i 59 godina morali bi se podvrgnuti konsultaciji sa svojim lekarom kako bi razgovarali o mogućnosti dobijanja vakcine protiv Covida.

Planovi su naišli na žestoko protivljenje tokom debate u Bundestagu u četvrtak ujutro, a političari iz AfD-a, Levice i CDU/CSU kritikovali su mogući zakon.

Kako su objavljeni rezultati, glasno klicanje i aplauz usledili su od političara AfD-a koji su sedeli u desnom uglu Bundestaga, dok je govornik pozvao poslanike da tretiraju ovo pitanje sa vrlo ozbiljno.

Poslanici su glasali i protiv predloga opozicionih stranaka CDU/CSU koji bi nalagao uvođenje opšteg registra vakcina i otvorio put za obaveznu vakcinaciju.

NultaTačka/TheLocal.de