Sve vesti Svet

Veliki povratak na Tviter! Takeru Karlsonu vraćen nalog nakon što je Ilon Musk preuzeo poznatu platformu

Veliki povratak na Tviter! Takeru Karlsonu vraćen nalog nakon što je Ilon Musk preuzeo poznatu platformu

Veliki povratak jednog od najpoznatijih cenzurisanih voditelja na Twitter usledio je nakon što je Ilon Musk kupio ovu društvenu mrežu.

Twitter je vratio nalog voditelju Fox News-a Takkera Karlsona nekoliko sati nakon što je američki milijarder Ilon Mask kupio platformu društvenih mreža za 44 milijarde dolara.

„Vratili smo se“, napisao je Karlson na Tviteru u ponedeljak uveče, ubrzo nakon što je izvršni direktor Tesle završio preuzimanje platforme društvenih medija.

Karlson je suspendovan sa platforme društvenih medija prošlog meseca nakon što je Twitter rekao da je prekršio jedno od pravila nazivajući pomoćnicu ministra zdravlja dr Rachel Levine, transrodnu ženu jer je ona zapravo muškarac.

Voditelj Fox News-a takođe je objavio poruke u znak podrške satiričnoj web-stranici The Babylon Bee, čiji je nalog suspendovan zbog satire.

Zvanični Twitter nalog Babylon Bee-a suspendovan je prošlog meseca zbog onoga što je kompanija društvenih medija tvrdila da predstavlja “širenje mržnje” zbog šale kojom se pomoćnica američkog ministra zdravlja dr. Rachel Levine – transrodna žena – proglašava “čovekom godine” na stranici za 2022.

Nakon povratka, Karlson je tokom svoje emisije ‘Tucker Carlson Tonight’ izjavio da je osnivač SpaceX-a pokrenuo ‘revolucionarni stav’ na internetu.

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

“Razlog zbog kojeg je današnja prodaja Twittera velika vest – razlog zašto bi se mogla ispostaviti da je ključna tačka u našoj istoriji – je taj što se Ilon Mask ne slaže s ostatkom milijardera u tehnološkom biznisu”, rekao je Karlson. “On misli da bi svima trebalo dozvoliti da pričaju. Uključujući ljude koji se ne slažu s njim.”

Osim Karlsona, na Twitter se vratio i voditelj Fox Newsa Mark Levin, koji je objavio tvit u kojem kaže da je odlučio da se vrati “zahvaljujući novom vlasništvu”.

Sa druge strane mnogi drugi ultra levi korisnici tvitera zapretili su da će napustiti ovu mrežu no još uvek nisu to uradili.

NultaTačka