Sve vesti Svet

VELIKO OTKRIĆE! Amerika sklopila ugovor za “istraživanje COVID-a 19” u Ukrajini 3 meseca pre nego što je COVID-19 zvanično postojao

VELIKO OTKRIĆE! Amerika sklopila ugovor za "istraživanje COVID-a 19" u Ukrajini 3 meseca pre nego što je COVID-19 zvanično postojao

Svet je prvi put počeo da čuje za novi korona virus početkom januara 2020. godine, sa izveštajima o navodnoj novoj bolesti sličnoj upali pluća koja se širi Vuhanom u Kini. Međutim, svet zapravo nije znao za Covid-19 do februara 2020. godine, jer je tek 11. tog meseca Svetska zdravstvena organizacija zvanično nazvala novu koronavirusnu bolest Covid-19.

Dakle, s obzirom da je ovo zvanična istina, zašto podaci Vlade Sjedinjenih Država pokazuju da je Ministarstvo odbrane SAD (DOD) dodelilo ugovor 12. novembra 2019. kompaniji Labirinth Global Health INC. za „Istraživanje COVID-19“, najmanje mesec dana pre navodne pojave novog korona virusa, i tri meseca pre nego što je virus zvanično dobio ime Covid-19?

Šokantna otkrića se, međutim, tu ne završavaju. Ugovor dodeljen u novembru 2019. za „Istraživanje COVID-19“ ne samo da je naloženo da se istraživanje održi u Ukrajini, već je u stvari bio deo mnogo većeg ugovora za „program smanjenja biološke pretnje u Ukrajini“.

Možda to objašnjava zašto Labirinth Global Health sarađuje sa EcoHealth Alliance-om Petera Daszaka i Metabiota-om Ernesta Volfea od svog formiranja 2017.

Vlada Sjedinjenih Država ima veb stranicu pod nazivom „Potrošnja SAD“, zvanični izvor podataka o federalnoj potrošnji. Prema sajtu od 12. aprila 2021, američka vlada je potrošila neverovatne 3,63 milijarde dolara „kao odgovor na COVID-19“. Ali to nisu jedine informacije o Covid-u koje se mogu naći na sajtu.

Sakriveni u okviru „Pretrage za nagrade“ su detalji o ugovoru koji je Ministarstvo odbrane dodelilo kompaniji pod nazivom „Black & Veatch Special Projects Corp“, koja je navodno „globalna kompanija za inženjering, nabavku, konsalting i građevinarstvo specijalizovana za razvoj infrastrukture“ .

Ugovor je dodeljen 20. septembra 2012. godine i opisan je kao „Profesionalne, naučne i tehničke usluge“. Očigledno, ovo je veoma nejasno i najverovatnije malo zanima svakoga ko naiđe na to. Ali postoji nešto duboko u detaljima što bi trebalo da zanima svakoga.

„Istorija dodele“ za ugovor sadrži karticu za „Pod-nagrade“ sa detaljima o primaocima, datumu transakcije, iznosu i veoma kratak opis za 115 transakcija pod-nagrade. Većina podnagrada je krajnje svakodnevna za stvari kao što su „laboratorijska oprema za Kijev” ili „kancelarijski nameštaj za Kijev”.

Ali postoji jedna podnagrada koja se izdvaja među ostalima, a dodeljena je Labirinth Global Health INC za „Dokumentaciju rukopisa MSP i istraživanje COVID-19“.

Nagrada za istraživanje Covid-19 nije baš šokantna kada je svet navodno u zagrljaju pandemije Covid-19, ali s obzirom na činjenicu da je podugovor dodeljen 12. novembra 2019., najmanje mesec dana pre navodnog pojavljivanja novog koronavirusa, a tri meseca pre nego što je zvanično nazvan Covid-19, nagrada za istraživanje Covid-19 trebalo bi da bude šok za sve.

Ali šok se tu ne završava, jer je mesto gde je bilo naloženo da se obavi istraživanje Covid-19 bila Ukrajina, kao i ceo ugovor koji je DOD dodelio kompaniji Black & Veatch Special Projects Corp.

Detalji ugovora koji se nalaze na sajtu „USA Spending“ zapravo otkrivaju da je specifično odeljenje Ministarstva odbrane koje je dodelilo ugovor bila Agencija za odbranu smanjenja pretnji (DTRA). Ugovor je dodeljen 20. septembra 2012. godine, a zaključen 13. oktobra 2020. godine.

Iako su detalji nejasni, sajt američke vlade takođe otkriva da je 21,7 miliona dolara od ugovora od 116,6 miliona dolara potrošeno na „program smanjenja biološke pretnje u Ukrajini”.

Zašto je Ministarstvo odbrane platilo kompaniji koja je navodno „globalna kompanija za inženjering, nabavku, konsalting i građevinarstvo specijalizovana za razvoj infrastrukture“ da pomogne u sprovođenju „programa smanjenja biološke pretnje u Ukrajini“?

I zašto su i DOD i navedena kompanija tada platili Labirinth Global Health INC da sprovede istraživanje COVID-19 u Ukrajini najmanje mesec dana pre navodne pojave novog koronavirusa, i tri meseca pre nego što je zvanično nazvan Covid-19?

Osnovan 2017. godine, Labirinth Global Health je navodno „malo preduzeće u vlasništvu žena sa velikom stručnošću i dokazanim iskustvom koje podržava inicijative za naučni i medicinski napredak“.

Oni sebe opisuju kao „multikulturalnu i međunarodnu organizaciju sa kancelarijama u četiri zemlje i timom stručnjaka sa različitim iskustvom i kompetencijama, uključujući mikrobiologiju, virusologiju, globalno zdravlje, sestrinstvo zaraznih bolesti u nastajanju, medicinsku antropologiju, terensku epidemiologiju, klinička istraživanja i Informacioni sistemi u zdravstvu”.

Jedna od tih kancelarija se upravo nalazi u Kijevu, u Ukrajini, koju kompanija naziva „kapija istočne Evrope“.

Rukovodeći tim Labirinth Global-a čine Karen Sejlors, doktor nauka koja je glavni izvršni direktor; Mari Guttieri, PHS koja je glavni naučni službenik; i Murat Tartan koji je glavni finansijski direktor.

Dr Karen Saylors, koja je suosnivač Labirinth Global Health, navodno je radila u oblasti međunarodnog javnog zdravlja više od jedne decenije i provela je mnogo godina živeći u Africi uspostavljajući globalne mreže nadzora, „radeći sa partnerima na poboljšanju globalne zdravstvene politike o otkrivanjima zaraznih bolesti, na odgovoru i kontroli”.

U Labirinth-u, dr Sejlors se specijalizovala za studije koje imaju za cilj razumevanje i ublažavanje bioloških rizika i rizika od prenošenja bolesti. Dr Sejlors je radila u mreži za klinička ispitivanja Univerziteta Oksford u Vijetnamu na istraživanju nadzora zoonoza i nastavlja da koordinira rad sa regionalnim partnerima o novonastalim epidemijama u životinjskim i ljudskim populacijama.

Ali ko su partneri sa kojima su dr Karen Sejlors i Labirinth Global Health izabrali da rade? Oni nisu niko drugi do „Eko-zdravstvena alijansa“ i „Metabiota“.

Dr Karen Sejlors, Eco-Health Alliance i Metabiota radili su zajedno na programu „PREDICT“ Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) od 2009. godine, dok je Labirinth Global Health radio zajedno sa EHA i Metabiotom na programu PREDICT iz 2017.

Pokrenut 2009. godine i finansiran od strane USAID-a, PREDICT je bio sistem ranog upozoravanja na nove bolesti i bolesti u nastajanju u 21 zemlji. Predvodio ga je Institut za zdravlje Davis One Univerziteta Kalifornije („UC“), a glavni partneri su uključivali EcoHealth Alliance („EHA“), Metabiota, Društvo za zaštitu divljih životinja i Smithsonian Institution, i kao što smo upravo otkrili; Labirinth Global Health. PREDICT je bio preteča ambicioznijeg Global Virome projekta.

USAID opisuje PREDICT kao projekat koji je dao „značajan doprinos jačanju globalnog nadzora i laboratorijskih dijagnostičkih sposobnosti za poznate i novootkrivene viruse unutar nekoliko važnih grupa virusa, kao što su filovirusi (uključujući ebolaviruse), virusi gripa, paramiksovirusi i koronavirusi“.

Evo jedne od mnogih studija koje su objavili Eco Health Alliance, Metabiota i Labirinth Global Health koja dokazuje vezu –

PREDICT se udružio sa neprofitnom Eco Health Alliance (EHA) kako bi sproveo svoj devetogodišnji napor da katalogizuje stotine hiljada bioloških uzoraka, „uključujući preko 10.000 slepih miševa“. Studija o „raznovrsnosti koronavirusa kod slepih miševa“ iz 2015. koju je finansirao PREDICT uključila je među svoje učesnike i Petera Daszaka, predsednika EHA.

Eko zdravstvena alijansa EHA je navedena kao partner Instituta za virusologiju Vuhan („WIV“) na arhiviranim stranicama njegove veb stranice, a zamenik generalnog direktora WIV-a je 2018. pomenuo kao jednog od „strateških partnera“ instituta.

Značajno je da je odnos između WIV-a i američkog establišmenta za bioodbranu unapredio savetnik za politiku EHA, Dejvid R. Franc, bivši komandant američke laboratorije za biološko oružje u Fort Detriku.

Doktorka iz WIV-a Shi Zhengli, zvana “Batvoman”(žena Slepi miš), takođe je radila sa EHA-inim Daszakom na studijama vezanim za slepe miševe. Još 2005. Daszak i Zhengli su sprovodili istraživanje o koronavirusima sličnim SARS-u kod slepih miševa. Nekoliko studija finansiranih od PREDICT-a o koronavirusima sličnim SARS-u i svinjskom gripu računaju se Zhenglijinim i Daszakovim doprinosima. Možda najznačajnija od njih je studija PREDICT iz 2015. koju je finansirao NIH, čiji je koautor, pod naslovom: „Grupa cirkulišućih koronavirusa slepih miševa nalik SARS-u pokazuje potencijal za pojavu kod ljudi“.

U međuvremenu, Nejtan Volf je osnivač Metabiote i neprofitne organizacije Global Viral. Proveo je više od osam godina vršeći biomedicinska istraživanja u subsaharskoj Africi i jugoistočnoj Aziji. Nije iznenađujuće da je Volf mladi globalni lider Svetskog ekonomskog foruma. Još značajnije, od 2008. bio je član DARPA-inog DSRC-a, Saveta za istraživanje nauke u oblasti odbrane, sve dok nije raspušten.

Svi ovi ljudi i organizacije su radili najmanje poslednju deceniju na proučavanju koronavirusa i pomagali u uspostavljanju biolaboratorija u Ukrajini. Svi koriste sredstva američkog Ministarstva odbrane da to urade.

Stavljajući na stranu biolaboratorije u Ukrajini, za sada, vratimo se temi Covid-19. Ako je američka vlada finansirala istraživanje Covid-19 pre nego što je bilo poznato da Covid-19 postoji, to sugeriše da su ili znali da Covid-19 postoji prirodno, ili su bili uključeni u konstruisanje ovog virusa u laboratoriji.

Ali ako vam dokazi ugovora nisu dovoljni da dođete do ovog zaključka (trebalo bi da budu), onda ga možda uparite sa dokazima da su američki Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID) i Moderna imali kandidata za koronavirus u decembru 2019.

U ugovoru o poverljivosti koji možete pogledati ispod, navodi se da su provajderi „Moderna“ zajedno sa „Nacionalnim institutom za alergije i infektivne bolesti (NIAID) pristali da prenesu „kandidate za mRNA vakcinu protiv koronavirusa“ koje su razvili i u zajedničkom vlasništvu NIAID i Moderna primaocima „Univerziteta Severne Karoline” u Čapel Hilu 12. decembra 2019.

Ugovor o prenosu materijala potpisao je 12. decembra 2019. dr Ralf Barik na Univerzitetu Severne Karoline u Čepel Hilu, a zatim ga je potpisala Žaklin Kvej, direktorka Odeljenja za licenciranje i podršku inovacijama na Univerzitetu Severne Karoline 16. decembra 2019.

Ugovor su potpisala i dva predstavnika NIAID-a, od kojih je jedna bila dr Ejmi F. Petrik, specijalista za transfer tehnologije koja je potpisala ugovor 12. decembra 2019. u 8:05 časova. Drugi potpisnik je bio dr Barni Grejem, istražitelj NIAID-a, međutim, ovaj potpis nije datiran.

Konačni potpisnici sporazuma bili su Sani Himansu, Modernin istražitelj, i Šon Rajan, zamenik generalnog saveta Moderne. Oba potpisa su obavljena 17. decembra 2019. godine.

Svi ovi potpisi su napravljeni pre bilo kakvog saznanja o navodnoj pojavi novog korona virusa. Tek 31. decembra 2019. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saznala za navodnu grupu slučajeva virusne pneumonije u Vuhanu u Kini. Ali čak ni u ovom trenutku nisu utvrdili da je za to kriv navodni novi koronavirus, već su naveli da je upala pluća „nepoznatog uzroka“.

Sve ovo zahteva mnogo daljih istraživanja kako bi se svi delovi slagalice uklopili, ali evo šta definitivno znamo do sada –

 • Novi koronavirus pojavio se u Vuhanu u decembru 2019.
 • Svet je za ovaj novi korona virus mogao da čuje tek početkom januara 2020.
 • Svet nije znao da se ovaj novi korona virus zove Covid-19 sve do februara 2020. godine, kada ga je Svetska zdravstvena organizacija zvanično tako nazvala.
 • Ministarstvo odbrane SAD dodelilo je ugovor za profesionalne, naučne i tehničke usluge kompaniji Black & Veatch Special Projects Corp‘, koja je navodno „globalna kompanija za inženjering, nabavku, konsalting i građevinarstvo specijalizovana za razvoj infrastrukture“.
 • Taj ugovor je uključivao program smanjenja biološke pretnje u Ukrajini.
 • Kao deo ovog većeg ugovora, 12. novembra 2019. dodeljen je još jedan ugovor kompaniji Labirinth Global Health za „Istraživanje COVID-19“.
 • Ovo je dodeljeno najmanje mesec dana pre navodne pojave novog korona virusa, i tri meseca pre nego što je zvanično nazvan Covid-19.
 • Labirinth Global Health radi zajedno sa ‘Eco Health Alliance’ i ‘Metabiota’ i učestvovao je u programu USAID PREDICT. Svi ovi ljudi i organizacije su radili najmanje poslednju deceniju na proučavanju koronavirusa i pomagali da se uspostavi Biolabs u Ukrajini. Svi koriste sredstva američkog Ministarstva odbrane da to urade.
 • Informacije koje se ovde nalaze ukazuju na to da je Eco Health Alliance učestvovala u stvaranju virusa Covid-19.
 • Informacije koje se ovde nalaze ukazuju na to da je Moderna učestvovala u stvaranju virusa Covid-19.
 • „Moderna“, zajedno sa „Nacionalnim institutom za alergiju i infektivne bolesti“ (NIAID) pristala je da prenese „kandidate za mRNA vakcinu protiv korona virusa“ koje su razvili i u zajedničkom vlasništvu NIAID i Moderna, primaocima „Univerziteta Severne Karoline u Čepel Hilu“ 12. decembra 2019.

Nulta Tačka/InfoWars