Region Sve vesti

VIKTOR ORBAN: ,,MIGRACIJE SE MORAJU ZAUSTAVITI ODMAH!”

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je na forumu lidera u Sloveniji da se ,,migracija mora zaustaviti” kako bi se očuvala evropska kulturna baština.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Govoreći tokom okruglog stola na Međunarodnom strateškom forumu na Bledu, Orban je izjavio da masovne migracije iz muslimanskih zemalja nisu rešenje za demografski pad na kontinentu.

,,Ne trebaju na autsajderi, jer oni menjaju sastav evropskih država, kulturnu sliku Evrope, hrišćanski sistem koji je zasnovan na porodici”, rekao je Orban ističući da su ogromna većina migranta muslimani.

Ističući kako masovne migracije vode ka društvenoj dislokaciji, rastućem kriminalu i terorizmu, Orban je jasno rekao: ,,migracije se moraju zaustaviti”.

Orban želi da Evropska unija vrati veća ovlašćenja suverenim državama za kontrolu njihovih granica, tvrdeći da bi federalizovani pristup pitanju pogoršao problem.

Kao što smo prethodno naglasili u sklopu nastojanja da se smanji oslanjanje na migracije, Mađarska je 2019. donela politiku koja nagrađuje bračne parove sa zajmom od 30.600 evra a koji se potpuno otpisuje nakon što bračni par dobije troje dece.

Orban je više puta upozoravao da je smanjenje domaćeg stanovništva Evrope ,,bolest” i da zamena stanovništva putem masovne migracije predstavlja ,,demografsko samoubistvo”.

Mađarski čenik je takođe rekao tokom foruma da preuzimanje Avganistana od strane talibana znači još jedna masovna migracija.

Kako je naša redakcija prenela ranije, jedan visoki diplomata u Kabulu upozorio je da ,,čak ni tenkovi” neće moći da zaustave potencijalni veliki talas avganistanskih izbeglica koji su na putu ka Evropi.

U izveštaju Centra za strateške i međunarodne studije takođe se upozorava da bi izbeglička kriza u Avganistanu mogla da učini izbegličku krizu iz 2015. godine kao ,,šetnju parkom”.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”