Sve vesti Svet

VIRALNO! SOUTH PARK SATIRIČNO DOČARAO NAJNOVIJU HISTERIJU IZAZVANU NOVOM VARIJANTOM (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Nova epizoda South Park-a, koja satirično prikazuje histeriju COVID-a, sadrži zaplet u kojem se otkriva nova varijanta virusa, što je izazvalo masovnu paniku i vanredno stanje.

Odličan tajming!

Radnja novog dela smeštena je u South Park decenijama u budućnosti, gde su Stan, Kyle i Cartman odrasli.

U jednom snimku objavljenom na YouTube-u, doktor najavljuje da je uzrok Kenny-eve smrti nova varijanta COVID-a, odnosno “varijanta programa nagrađivanja COVID delta-plus”.

Građani South Park-a tada odmah paniče i počinju da pljačkaju prodavnice hrane i toalet papire i traže maske za lice, dok roditelji žure da svoju decu stavljaju pred ekrane da učenje na daljinu.

Vojska tada zatvara South Park i govori stanovnicima da su u karantinu i da ne mogu otići.

“Imamo potvrdu da jedna osoba u ovoj zajednici nikada nije vakcinisana protiv COVID-a, tako da moramo sve staviti u karantin”, kaže vojni komandant.

Jedina stvar u kojoj su kreatori izgleda pogrešili je to što vlasti odbijaju da imenuju nevakcinisanu osobu jer je ubuduće nezakonito “izdvojiti ili ismejavati bilo koga zbog njihovih ličnih uverenja”.

U našem svetu, novinari i rulja na društvenim mrežama bi osigurala da ta osoba budu odmah imenovana i identifikovana u roku od nekoliko sati.

Epizoda je očito nastala pre nedavnog otkrića Omicron varijante, tako da je njen tajming besprekoran.

Još jedan snimak iz epizode ilustruje kako kreatori emisije očekuju da će svet izgledati u bliskoj budućnosti.
Ukratko, Alexa asistenti su sada postali dosadni hologramski ljudi, sve ima “plus” ili “max” na kraju imena, beskućništvo i nasilni kriminal su široko rasprostranjeni, policijske stanice su zatvorene daskama, a deca su opterećena virtuelnom stvarnošću.

Čini se da smo skoro tamo.

 

Nulta Tačka/InfoWars