Sve vesti Svet

VIRUSOLOG I FEJSBUKOV FEKT ČEKER PROMENIO PRIČU! DOKTORKA PRIZNALA DA JE CURENJE IZ VUHANSKE LABORATORIJE MOGUĆE!

VIRUSOLOG I FEJSBUKOV FEKT ČEKER PROMENIO PRIČU! DOKTORKA PRIZNALA DA JE CURENJE IZ VUHANSKE LABORATORIJE MOGUĆE!

Najnoviji napor da se ojača teorija prirodnog porekla COVID-a potiče iz Blumberga( Bloomberga ), koji je objavio zanimljiv intervju Danijele Anderson( Danielle Anderson ) australijskog virusologa koja je rame uz rame radila sa poznatim naučnicima sa Instituta za virusologiju u Vuhanu, a koja je ranije pokrivala priču o COVID-u, te navodila da virus nikako nije mogao da pobegne iz laboratorije.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ukratko, Anderson sada priznaje da je COVID-19 mogao pobeći iz laboratorije, ali tvrdi da se Institut u Vuhanu držao odgovarajućih protokola i nije videla nijednog bolesnog radnika (uprkos odlasku u novembru, nekoliko nedelja pre prijavljenih bolesti) ključni dokaz koji je otkrio Val Strit Žurnal( Wall Street Journal).

U vezi sa tim, ona i dalje insistira na tome da je pandemija imala prirodno poreklo za razliku od curenja iz laboratorije u kojoj je radila, poznate po genetskom manipulisanju koronavirusima slepih miševa, radi “efikasnije” zaraze ljudi, smeštenog u gradu u kojem je izbila zaraza.

Ipak, sada kada je teorija „curenja laboratorije“ ustanovljena u Lancetu( The Lancetu ) distancirali su se od dokumenta koji je napisao (takođe sukobljeni) saradnik (koji je takođe radio u Institutu u Vuhanu) Piter Dažak( Peter Daszak), Andersonova promena tona je ‘razotkriva’.

“Nisam dovoljno naivna da bih rekla da ovo apsolutno otpišem”, kaže ona, istovremeno tvrdeći da ne postoje “dokazi” koji podržavaju najlogičniju mogućnost, za razliku od hipoteze o prirodnom poreklu koja nema apsolutno nikakve dokaze koji idu u prilog tome.

Andersonova je priznala da bi bilo teoretski moguće da naučnik u laboratoriju radi na mutaciji, nesvesno se zarazi i potom nenamerno zarazi druge u zajednici. Ali nema dokaza koji su se dogodili i Andersonova je verovatnost ocenila izuzetno slabom. ” izjavila je za Blumberg( Bloomberg)

Takođe kaže da niko nije bio bolestan kad je otišla u novembru 2019. godine, mesec dana pre nego što je Američki State Department izjavio da su tri naučnika iz Vuhana hospitalizovana nakon što su se razboleli i zarazili COVID-om. Andersonova međutim, tvrdi da bi čula glasine da je to istina.

“Nije bilo tračeva”, rekla je. “Naučnici vole da tračaju. U to vreme, sa moje tačke gledišta nije događalo ništa zbog čega bi pomislila da se tu nešto događa.”

Andersonova je radila za Fejsbuk( Facebook ) kao “proveravač činjenica”( ‘fact checker’), gde je više puta “razotkrila” teoriju „curenja laboratorije“. To je naravno pružilo Big Tech-u ‘naučno’ opravdanje da uguši svaku raspravu po tom pitanju.

Takođe je ‘razotkrila’ članak iz Nju Jork Posta( New York Posta ) tvrdeći da “Kina ima problema sa držanjem opasnih patogena u epruvetama gde im nije mesto, dok je o sada već raskrinkana teorija Vuhanske pijace govorila u radu koji je napisala u časopisu The Lancet ,a koji glasi: “Iako je prepoznat ogroman napor kineskog odeljenja za hranu i lekove u ranom odgovoru na izbijanje epidemije 2019-nCoV, mali broj članova tima obučenih za zdravlje životinja verovatno je bio jedan od razloga kašnjenja u identifikovanju konkretne životinje, što je verovatno prouzrokovalo širenje virusa u regiji na tržištu gde se trgovalo divljim životinjama i nakon čega je utvrđeno da je kontaminirana. Nažalost, koje su životinje bile uključene u prenos i dalje je nepoznato. ”

Čudno je, da je medicinska škola Duke iz Singapura (navedena kao trenutna udružena filijala ResearchGate-a ) izbrisala Andersonovu biografiju u kojoj je navedeno najmanje pet saradnji sa dr.Peng Džou( Peng Zhou) naučnikom iz Vuhana koji eksperimentiše sa koronavirusima slepih miševa.

Dakle, Danijela zaista nema šta da doda, osim što je promenila „melodiju“, tako da uključuje mogućnost curenja iz laboratorije, ponavljajući istu odbranu svojih Kineskih kolega.

Osim toga, korisnik tvitera @ Daoyu15 pokazao je naloge koji dokazuju da je Institut u Vuhanu ‘procureo poput sita’ (dok Tviter i dalje udara po etiketama upozorenja ), zajedno sa analizom koja sugeriše da “postoje neobjavljeni projekti betakotonavirusa u Vuhanu i podacima o sekvenciranju,” dodajući ” da se institut za virusologiju u Vuhanu bavio prevarom u vezi sa poreklom uzoraka. ”

Čini se da ljudi ne padaju na njihove fore…

U međuvremenu, tim Australijskih naučnika upravo je otkrilo da je SARS-CoV-2 “jedinstveno prilagođen napadu na ljudske ćelije”, ali o tome uskoro..
Hvala što nas pratite. Pozovite i vaše prijatelji da zajedno širimo istinu – Telegram grupa Nulta Tačka – https://t.me/nultatacka

 

NultaTačka/ZeroHedge