Sve vesti Svet

Vladina službenica otpuštena sa posla zbog donacije konvoju slobode

Vladina službenica otpuštena sa posla zbog donacije konvoju slobode

U Kanadi krenula čistka sistemski nepodobnih individua koje javno ili skriveno podržavaju demonstrante koji se protive vladinim ograničenjima i obaveznim vakcinama.

Direktorka za komunikacije ministarstva Ontarija odgovorna za sprovođenje zakona, otpuštena je ove nedelje nakon što je njena donacija od 100 dolara za Freedom Conovoy otkrivena u hakovanju donatora kampanje GiveSendGo, navodi CTV News.

Marion Isabeau-Ringuette bila je jedna od nekoliko vladinih službenika čije su donacije privukle oko Saurona nakon što je procurila lista od oko 100.000 donatora.

“To što direktorka komunikacija finansijski podržava nezakonito i što se nelegalno zauzima, svakako je zabrinjavajuće ” rekla je NDP MPP Ketrin Fajf. “Ko je donirao, zašto su donirali i da li je to doprinelo nedelovanju koje se dogodilo na terenu u Otavi?”

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I ANA DRAGOVIĆ

Prema rečima portparolke premijera Ontarija Daga Forda Ivane Jelič, “gđa. Isabeau-Ringuette više ne radi za vladu Ontarija.”

Isabeau-Ringuette je nedavno u nedelju radila kao politički službenik za generalnog advokata Ontarija, na poziciji koja nadgleda policiju i druge organe za sprovođenje zakona u Ontariju.

Donacija od 100 dolara je navedena kao anonimna na GiveSendGo, ali u par dokumenata koji su procurili u ukupno skoro 100.000 donacija, u jednom redu stoji „MR“ sa adresom e-pošte koja sadrži ime Isabeau-Ringuette. -CTV

Još jedan zaposleni radi pod nadzorom za saveznu popravnu službu, dok je anketar koji je povezan sa vladajućom Progresivno-konzervativnom strankom takođe optužen u saopštenju NDP-a da je donirao demonstrante, koji se protive vladinim naredbama za vakcinaciju i drugim ograničenjima.

Prema advokatu iz Toronta Nainesh Kotak, čak i mali donatori fonda – ako nastave sa doniranjem – rizikuju da im budu zamrznuti bankovni računi pošto je vlada pozvala na Zakon o vanrednim situacijama.

Prema ovom zakonu, predlažem da bi vlada mogla da zamrzne bankovne račune ako to odluči,” rekao je, dodajući „To je zabrinjavajuće. Mete bi trebalo da budu veći igrači.”

Postdoktorski saradnik sa Univerziteta Džordž Vašington, Junkang Jan, kaže da konzervativni američki političari koriste Konvoj slobode da pojačaju svoju bazu.

“Mnogi uticajni desničarski mediji već duže vreme promovišu narative o tome. Imaju veoma veliku publiku. Ljudi iz svih sfera života na političkoj desnici mogu redovno biti gledaoci njihovog sadržaja,” koji obuhvata one sa obe strane granice. “To je možda razlog zašto su stvarno uvučeni u ovo.”

Nulta Tačka/CTVnews