Sve vesti Svet

VLASTI IRANA TVRDE DA SU UHAPSILI ,,ĆELIJU” MOSSADA KOJA JE PLANIRALA DA IZAZOVE DALJE NEMIRE U OVOJ ZEMLJI ZAHVAĆENOJ NASILNIM PROTESTIMA

Vlasti iz Irana večeras su saopštile da su uhapsile naoružanu ćeliju koja kako tvrde pripada izraelskoj špijunskoj agenciji Mossad koja je planirala da koristi ovo oružje za provociranje daljeg nasilja na protestima koji već duže vreme traju u zemlji.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Iran već nekoliko nedelja beleži sve nasilnije demonstracije zbog nestašice vode na jugozapadu zemlje.

Teheran nije pojasnio koliko je ljudi uhapšeno, niti koje su nacionalnosti ali je rekao da su zadržani na zapadnoj granici zemlje- Iran se graniči sa Turskom i Irakom na zapadu.

Prema izveštaju novinske agencije Mehr, zaplenjena je velika količina oružja, uključujući pištolje, granate, puške i municiju.

,,Ovo oružije planirano je da se koristi za izazivanje sukoba tokom protesta”, rekao je iranski zvaničnik državnim medijima a prenela je novinska agencija Rojters.

Neimenovani zvaničnik iz Ministarstva obaveštajnih službi rekao je za Mehr da su osumnjičeni agenti koji rade za Izrael nameravali da koriste oružje za vreme ,,urbanih nereda i za izvođenje atentata”.

Zvaničnik je dodatno rekao da je Izrael pokušao da izvrši sabotažu tokom nedavnih izbora u zemlji, ali ti napadi su osujećeni.

Iran je za brojne napade na svoje nuklearne objekte i naučnike opružio Mossad i Izrael.

Ova zemlja se već nedeljama suočava sa konstantnim restrikcijama, delom zbog onoga što vlasti opisuju kao ozbiljnu sušu. Padavine su se smanjile za gotovo 50% u poslednjih godinu dana, ostavljajući brane sa sve manjim zalihama vode.

Najnoviji protesti proširili su se i na Teheran. Juče je uglavnom bilo birno iako je nekoliko demonstranta uzvikivalo: ,,Smrt diktatoru”

Uz to, u zapadnom delu Irana mogu se primetiti eskalacije u borbi između iranskih snaga i kurdskih separatista kao i terorista povezanih sa grupom Islamske države.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/TheTimesOfIsrael