Sve vesti Svet

VLASTI SAN FRANCISKA ZATVORILE RESTORAN JER MENADŽMENT NIJE ŽELEO DA KONTROLIŠE KOVID PROPUSNICE

Poslovni i pravni direktor In-N-Out Burgera, Arnie Wensinger, objavio izjavu nakon što je Ministarstvo zdravlja San Francisca zatvorilo jednu od lokacija kalifornijskog Burger restorana.

“Danas je Ministarstvo zdravlja San Francisca zatvorilo naš restoran …” , napisao je.

Prema izjavi Wensingersa, zaposleni u restoranu In-N-Out Burgera navodno “nisu sprečavali ulazak kupaca koji nisu nosili odgovarajuću vakcinalnu dokumntaciju”.

Osim toga što je poznata kalifornijska institucija, SFDH, koja je “pravilno i jasno”, postavljala natpise i pozivala na vakcinisanje, ona je zahtevala od zaposlenih u In-N-Out Burgera da deluju kao zdravstvena policija i izvršno osoblje u gradu.

On objašnjava: “Nakon zatvaranja našeg restorana, lokalni regulatori su nas obavestili da naši saradnici u restoranu moraju aktivno učestvovati i intervenisati, zahtevajući dokaz o vakcinisanju i identifikaciju sa fotografijom od svakog kupca … zabranjujući ulazak svim kupcima bez odgovarajuće dokumentacije.”

Wensigner se dalje otvorio u izjavi rekavši da je posvećen najvišem nivou korisničke usluge i da se svi osećaju dobrodošli.

“Odbijamo postati policija za vakcinisanje bilo koje vlasti. Nije razumno, čak je invazivno i nesigurno prisiljavati naše saradnike u restoranima da razdvajaju kupce”, napisao je Wensigner.

Krajem avgusta San Francisco je postao jedan od prvih većih američkih gradova koji je zahtevao dokaz o potpunoj vakcinaciji protiv COVID-19 za ulazak u zatvorene prostore, restorane, barove, teretane, teatre i druga mesta za zabavu.

Politika New Yorka stupila je na snagu 17. avgusta, a grad je počeo primenjivati ​​pravila od 13. septembra. Inspektori New Yorka navodno su napisali brojne prekršaje od po 1.000 dolara zbog propusta da zaposleni provere vakcinalne kartice.

Pojedini restorani brze hrane potpuno su zatvorili svoje prostore za sedenje, žrtvujući prodaju, pri tom istakavši da to sve rade kako bi udovoljili vlastima gradskih zdavstvenih ustanova i njihovim pravilima.

Federalni i državni nalozi za vakcinaciju inicirali su veliku podelu u SAD -u, suprotstavljajući poslovne subjekte, sindikate, zakonodavce i susede zbog njihovog čvrstog uverenja po pitanju mera.

Dodatni podsticaj podeli predstavljaju nedosledne radnje javnih zvaničnika poput guvernera CA Gavina Newsoma. Nedavno je objavljeno da Newsom, koji javno vodi politiku zaključavanja i vakcinisanja, ne vakciniše svoju ćerku. Osim toga, skupštinski zastupnik CA Kevin Kiley napisao je na Twitteru da se guverner u ovoj borbi, bori za politiku uklanjanja vakcine za sindikat koji je navodno dao više od milion dolara za njegovu kampanju.

Za In-n-Out Burger kaže da nisu sami jer zaposleni, poslodavci, sindikati, zaposleni u javnom sektoru, pa čak i guverneri širom zemlje daju signal protiv nametnutih pravila, koje Arnie Wensinger opisuje kao „vladin diktat koji prisiljava privatnu kompaniju na diskriminaciju kupaca čime kompanija stavlja u drugi plan svoje poslovanje.”

Ovo je samo još jedna u nizu represivnih mera od strane guvernera saveznih država u SAD, koji žele što brže da sprovedu zacrtane ciljeve, a signal za to dobijaju sa viših instanci.

NultaTačka/ZeroHedge