Sve vesti Svet

VLASTI U ITALIJI SUOČENE SA MOGUĆIM GUBITKOM BOLNICA I KLINIKA JER NEGOVATELJI MASOVONO ODBIJAJU DA SE VAKCINIŠU

Pisao Elena Vuk

Cifra „šoka“ (17.08.2021.): U Lombardiji 10.000 negovatelja odbija da primi vakcinu, u Venetu 5.000. Vlasti su suočene sa rizikom da izgube klinike i bolnice.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema izveštajima objavljenim ove nedelje u italijanskoj štampi, stvarni broj italijanskih negovatelja koji odbijaju takozvane “anti-Covid” injekcije nakon stupanja na snagu Uredbe br. 44 sa namerom da im se nametne je izuzetno impresivan.

Ako je u Lombardiji i Venetu odbijanje injekcija masovno, to je stvarno u svim regijama Italije. Na Sardiniji to odbija 700 negovatelja, od kojih je 57 suspendovano sa posla. Od 10.000 onih što odbijaju ove injekcije u Lombardiji, postupak suspenzije pokrenut je protiv 2.500 njih.

Nacionalna federacija doktorskih ordinacija, sve uz želju za ubrizgavanjem injekcija, ipak priznaje da je uredba loše urađena, dok postoji dokazan rizik od otkazivanja čitavih usluga suspendovanjem negovatelja ili stvaranjem medicinskih “pustinja”. U Cervarese Santa Croceu kod Padove, jedan i jedini doktor opšte prakse zadužen je za lečenje 1.300 pacijenata prestao je da radi preko noći kako se ne bi morao predati ovoj uredbi.

OVO MORATE DA VIDITE! SVAKO ĆE BITI OBELEŽEN I PRAĆEN OTKUCAJIMA SRCA! NOVI REKLAMNI VIDEO KLAUSA ŠVABA GOVORI O SPROVOĐENJU IDEJA U PLAN

Isto se dešava u mnogim „medicinskim pustinjama“.

Štaviše, budući da ugovori o radu ne predviđaju nikakvu obavezu za vakcinisanjem protiv bilo čega, njena pravna osnova je vrlo krhka.

Međutim, svaki negovatelj ima pravo da ospori suspenziju pred upravnim sudovima. Tako profesor ustavnog prava i advokat Daniele Granara zastupa 10.000 negovatelja pred petnaest pokrajinskih sudova, kao i oko 2.000 nastavnika iz škola i profesora sa univerziteta. Još jedan stručnjak za grupne tužbe, advokat Mauro Sandri pokrenuo je akcije protiv „Zelenog pasoša“( “Green Pass”- pasoš o vakcinaciji protiv covida-a, kako ga zovu u Italiji), protiv Evropske agencije za lekove i zastupa mnoge zaposlene, povređene uredbom o obaveznoj vakcinaciji.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/FranceSoir