Sve vesti Svet

Vlasti u Kanadi zapošljavaju COVID obezbeđenje za karantinske centre

Vlasti u Kanadi zapošljavaju COVID obezbeđenje za karantinske centre

Kanadska agencija za javno zdravlje (PHAC) nedavno je objavila nova radna mesta za „upravljanje rizikom i bezbednosne usluge za određene karantinske objekte u Ontariju“. Konkretno u Torontu, Jorku i Haltonu, Ontario.

U spisku poslova se navodi da će ugovor važiti od trenutka prijema do avgusta 2023. Prema veb stranici PHAC-a, obezbeđenje je dostupno 24 sata u njihovim karantinskim objektima.

„Na licu mesta postoji 24-časovno obezbeđenje kako bi se osigurala vaša bezbednost, sigurnost i privatnost.

Tokom histerije COVID-19, kanadska vlada je uspostavila „Određene karantinske ustanove“ za Kanađane koji se vraćaju kući sa putovanja, a koji nisu mogli da budu u karantinu kod kuće zbog blizine sa članovima porodice.

Hoteli su se uglavnom koristili kao karantinski objekti, sa nekoliko potpuno novih zgrada izgrađenih oko Ontarija . Neki putnici su bili primorani zakonom i pretnjom velikim kaznama da ostanu u objektu dok im ne istekne period izolacije. Morali su to da urade i o sopstvenom trošku, što je bilo oko 300 dolara po noći. Dobili su hranu dok su bili u ustanovi.

Prema kanadskoj vladi, putnici „moraju da ostanu u sobi dok ne dobiju dozvolu i određeno vreme za odlazak do službenika za karantin u objektu“.

Kanada još uvek održava ove objekte – i namerava da ih popuni do 2023.

Dok susedne zemlje poput Sjedinjenih Država i dalje ne dozvoljavaju ulazak nevakcinisanim strancima, slično kao u Kanadi, nemaju karantinske objekte za svoje građane.

NultaTačka/ThePulse