Sve vesti Svet

VLASTI U MIČIGENU PRETE HAPŠENJEM RODITELJA AKO SU DECA POZITIVNA NA COVID

Okružno zdravstveno odeljenje u Mičigenu preti da će roditelje strpati u zatvor ako se veruje da je njihovo dete bilo izloženo virusu Covid-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U pismu roditeljima, direktor zdravstva okruga Allegan kaže roditeljima da su „dužni da sarađuju“ sa agencijom ili će biti izvedeni na sud nakon navoda da su svoje dete izložili Covid-19.

„Odeljenje za zdravstvo okruga Allegan postalo je svesno da je vaš sin/ćerka blizak kontakt sa osobom pozitivnom na COVID-19 i utvrdilo je da je on/ona „prenosilac” kako je definisano zakonom Mičigena“, izjavio je državni predstavnik Steve Johnson.

“Ovim vas obaveštavamo da morate da sarađujete sa zdravstvenim odeljenjem okruga Allegan u naporima da sprečite ili kontrolišete prenos ove ozbiljne bolesti ili infekcije.”

U pismu se nastavlja: „Ako ne preduzmete radnje propisane u ovom upozorenju, Zavod za zdravstvo okruga Allegan će zatražiti od okružnog suda da traži nalog za primoravanje na vašu usklađenost, što može dovesti do toga da budete privedeni u pritvor radi zaštite javnog zdravlja”.

Odgovarajući na „bezobzirno i tiransko“ naređenje, predstavnik Johnson je pozvao okrug Allegan da otpusti svog zdravstvenog direktora.

“Alleganova okružna komisija mora istupiti i otpustiti ovog bezobzirnog i tiranskog zdravstvenog direktora zbog pretnji da će ljudima oduzeti decu zbog mogućeg bliskog kontakta s nekim ko je imao COVID”, napisao je Johnson na Facebook-u. “Ovo se apsolutno ne bi trebalo događati u okrugu Allegan.”

INTERVJU KOJI BUDI NADU U MEDICINSKU STRUKU! DR ŽELJKO ČVOROVIĆ I MARIO ZNA U BUNKERU!

Odgovarajući na navode da okrug pokušava oduzeti decu roditeljima, portparol okruga je tvrdio da je pismo samo namera da obavesti roditelje da će se zahtevati karantin ako su zaraženi.

“Primili smo upite o našem karantinskom pismu, sa tvrdnjama da ACHD pokušava da oduzme decu roditeljima. Ova pisma o karantinu izdavana su pojedincima koji su identifikovani kao bliski kontakti od početka pandemije kako bi se osiguralo da su pojedinci svesni da se od njih zahteva karantin. Mnogim ljudima je potrebna ova dokumentacija o karantinu za posao ili školu. Naše pismo takođe uključuje informacije o tome šta treba tražiti što se tiče simptoma, osiguravajući zadovoljenje osnovnih potreba i koga pozvati na osnovu onoga što pojedincu ili porodici treba. Ova karantinska pisma deo su standardne procedure za zaustavljanje širenja bilo koje zarazne bolesti”.

Školske godine 2020-2021 bilo je 3.671 dete školskog uzrasta koje je bilo u karantinu zbog poznate izloženosti COVID-19 i poslato im je “karantinsko” pismo. Za 0 lica je izdat nalog, i 0 lica je privedeno. Naša namera o izolaciji i karantinskim pismima je da umanjimo prenos COVID-19.

Izolacija i karantin su dokazane strategije ublažavanja infekcije koje se koriste za smanjenje prenošenja COVID-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars