Sve vesti Svet

VODITELJ NEWSMAX-a KAŽE DA SE NEĆE VAKCINISATI UPRKOS OBAVEZI KOJU JE UVELA TA TV MREŽA

Konzervativna TV mreža Newsmax obavestila je svoje osoblje u četvrtak da će sprovesti obaveznu vakcinaciju.

Nedugo nakon objave, voditelj Njuzmaksa i bivši savetnik Donalda Trampa Stiv Kortes objavio je na Tviteru da se neće pridržavati nijednog naloga za obaveznu vakcinaciju.

„Neću se povinovati pokušaju bilo koje organizacije da sprovede Bajdenov hiroviti i nenaučni nalog medicinskog aparthejda“, napisao je Kortes. „Neću biti prisiljen na injekciju, niti ću otkriti svoj status vakcinacije”.

Voditelj je dodao da „niko ne treba da bude pod pritiskom da bira između medicinske privatnosti i posla”.

Mnogi članovi osoblja i novinari na televiziji bili su veoma otvoreni kritičari obavezne vakcinacije.

Prema izveštaju Mediaite-a, Newsmax je naveo primenu COVID pravila od strane Uprave za zdravlje i bezbednost na radu (OSHA) kao izgovor za popuštanje.

„Da bismo bili sigurni da smo u skladu(sa OSHA), zahtevamo da svi vakcinisani zaposleni dostave kopiju svoje vakcinalne kartice“, obavešteno je osoblje u mejlu, koji je dobio Mediaite.

Kortes se takođe oglasio protiv obavezne vakcinacije u epizodi svoje emisije u četvrtak, istog dana kada su obavešteni o novim zahtevima TV mreže.

„Apsolutno ne postoji, uopšte ne postoji, moralna ili etička obaveza da bilo ko bude primoran da se vakciniše“, rekao je Kortes. On je dodao da su nalozi „suluda diskriminacija na radnom mestu“.

Zaposleni u TV mreži imaju rok do 4. januara 2022. da budu potpuno vakcinisani, ili će u suprotnom morati da sprovode nedeljni test na COVID.

Nulta Tačka/GatewayPundit