Sve vesti Svet

Vol strit banka: Džej-Pi Morgan Čejs ulazi u metaverzum

Vol strit banka: Džej-Pi Morgan Čejs ulazi u metaverzum

Banka sa Vol strita „Džej-Pi Morgan Čejs“ je najavila otvaranje kancelarije u virtuelnom svetu Decentralend i tako postala prva banka koja je osigurala mesto u metaverzumu. Kako navode, metaverzum pruža tržišnu priliku od bilion dolara godišnjeg prihoda, pošto kreatori koriste tehnologiju zasnovanu na blokčejnu da bi unovčili svoj rad na nove načine.

„Onik laundž“, nazvan po „Morganovom“ internom blokčejn platnom sistemu, predstavljen je zajedno sa izveštajem banke u kojem su detaljno opisane mogućnosti rasta preduzeća u vezi sa metaverzumom i uzroci njihovog „eksplozivnog interesovanja“.

Posetioce kancelarije, koji se nalazi u tržnom centru „Metajuku“ u Decentralendu, dočekuju tigar koji šeta i digitalni portret izvršnog direktora banke Džejmija Dajmona. Ako igrači krenu naviše, mogu da pogledaju prezentaciju izvršnog direktora o ekonomiji kriptovaluta, prenosi RT.

UHAPŠENA ŠESTORICA PEDOFILA: Policijska akcija na području Republike Srpske

„Kada razmišljate o ekonomiji metaverzuma – ili metanomiji – postoje mogućnosti u skoro svakoj oblasti tržišta“, navodi banka. „Nismo ovde da bismo sugerisali da će metaverzum kakav poznajemo danas preuzeti sve ljudske interakcije, već da istražimo mnoge uzbudljive mogućnosti koje predstavlja za potrošače i brendove.

U izveštaju se ističe da se prosečna cena virtuelnog zemljišta udvostručila sa 6.000 dolara na 12.000 dolara između juna i decembra prošle godine. „Džej-Pi Morgan“ je predvideo da će potrošnja na oglašavanje u igricama dostići 18,4 milijarde dolara godišnje do 2027.

„Ova demokratska ekonomija vlasništva, zajedno sa mogućnošću interoperabilnosti, mogla bi da otključa ogromne ekonomske mogućnosti, pri čemu digitalna roba i usluge više nisu zarobljeni u jedinstvenoj platformi ili brendu za igre“, saopštila je banka.

Takođe je sve veće korišćenje metaverzuma, vođeno interesovanjem velikih brendova kao što su „Volmart“, „Najki“, „Verajzon“, „Gep“, „Adidas“.

OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ RASTURAJU KORONA AGENDU

Nulta Tačka/Sputnik