Sve vesti Svet

,,VREME JE ISTEKLO” PRINC ENDRU, SIN KRALJICE ELIZABETE II USKORO NA SUDU ZBOG OPTUŽBI ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE VIRDŽINIJE ROBERTS KOJU JE PODVODIO DŽEFRI EPŠTAJN

Virginia Roberts je više puta tvrdila da ju je sada već pokojni ali i osuđeni pedofil Džefri Epštajn podvodio za princa Endrua, sina Kraljice Elizabete II dok je bila tinejdžerka. Drugi sin dugovečne kraljice uporno i danas negira optužbe.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Virdžinija Roberts mogla bi do kraja ove nedelje da pokrene građansku tužbu protiv princa Endrua vrednu više miliona funsti, rekao je njen advokat za Daily Mail u nedelju.

Prince Andrew accuser Virginia Roberts Giuffre: 'I'm not suicidal, in case  something happens to me' | UK News | Sky News

Prince Endru i Virdžinija Roberts

David Boies je rekao da će se ,,tužba” zasnivati na tome da je ona bila data princu Endruu za seks od strane kasnije osuđenog Epštajna.

Osim toga, Boies je istakao da će pravni postupak uključivati optužbe za ,,seksualno nasilje, fizički i emocionalni stres” i da će tužba sadržati i odštetni zahtev.

,,Da koristim uobičajenu frazu ovde u SAD-u ,,Vreme je isteklo”, rekao je advokat.

Upozorio je da bi vojvoda, ako ignoriše tužbu, suđenje krenulo i bez njega a sud bi se onda pozabavio i činjenicom njegovog odsustva. Tada bi se utvrdio iznos odštete i ,,ta presuda bi se mogla izvršiti bilo gde u svetu”, kaže Boies.

On je ovo izjavio nakon što je Bakingemska palata u izjavi navela da ,,izrazito negira da je vojvoda od Yorka imao bilo kakav oblik seksualnog konakta ili veze sa Virdžinijom Roberts. Svaka suprotna tvrdnja je lažna i bez osnova”- stoji u ,,rojalnoj” izjavi.

The Daily Mail napominje da je podnošenje građanske tužbe protiv princa Endrua u sAD-u velika sramota za kraljevsku porodicu.

Optužbe Virdžinije Roberts protiv princa Endrua

Roberts, danas 37-godišnjakinja, optužuje drugog sina kraljice Elizabere da je imao polne odnose sa njom u najmanje tri navrata, tvrdeći da prvi odnos dogogio u Londonu 10.marta 2001. godine kada je imala svega 17 godina. Vojvoda od Yorka je više puta odbacio sve optužbe koje dolaze od strane Robertsove.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA U KOJEM SU MARIO ZNA I PREDRAG PETKOVIĆ PRIČALI O ONOME O ČEMU NIKO NE SME NI DA PISNE

U novembru 2019. godine princ Endru branio se od navoda u BBC-jevom intervjuu koji je izazvao snažnu rekaciju javnosti, najviše zbog toga što ne žali što je bio prijatelj sa Džefrijem Epštajnom.

Epštajn je umro u zatvoru u avgustu 2019. godine čekajući suđenje po optužnici za seksualnu trgovinu, a zvaničnici su naveli da je izvršio samoubistvo. Uzrok njegove smrti, međutim, ostaje sporan usred navoda da je ubije kako bi bio sprečen da svedoči protiv svojih uglednih prijatelja, uključujući Bila Klintona, Princa Endrua, Bil Gejtsa i drugih.

Epštajnova bivša devojka i partnerka u zličinu Žizlejn Maksvel trenutno se nalazi u zatvoru u Bruklinu i čeka suđenje po optužbi za nabaku tinejdžerki za daljnje zlostavljanje od strane finansijera i njegovih prijatelja. Njeno suđenje odloženo je za jesen, a 59-godišnjakinja se ranije izjasnila da nije kriva po optužbama za trgovinu seksom.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

O uredniku

Mario Bojić