Srbija Sve vesti

Vučić diže paniku na neviđeni nivo! Oglasio se iz Berlina: Plašim se svega što sledi

Vučić diže paniku na neviđeni nivo! Oglasio se iz Berlina: Plašim se svega što sledi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle razgovora sa nemačkom šefice diplomatije Analenom Berbok da je bilo delova razgovora koji nisu bili laki, te da su razgovarali o svim važnim pitanjima – evropskoj perspektivi, krizi u Ukrajini, Kosovu…

„Ti razgovori nisu jednostavni. Veliko je interesovanje nemačke valde za razgovora sa Srbijom. U prva tri meseca smo za 26 odsto uvećali trgovinsku razmeru. Nemačkja postaje neuoporedivo najznačajniji partner. Bilo je razgovora koji nisu bili laki. Gospođu Berbok izuzetno poštujem, ali ne možete uvek da izaberete lak put“, naveo je Vučić.

On je naveo da ne voli da govori o detaljima razgovora sa Aljbinom Kurtijem, te da Petar Petković ide u Brisel 13. maja.

„Neki odbijaju da govore o Zajednici srpskih opština, ali nemački predstavnici govore da ono što je potpisano mora da se primeni. O detaljima drugim besmisleno mi je da govorim. Moj posao je da se borim za Srbiju“, rekao je Vučić.

On je izjavio da je važno da razgovora sa nemačkim predstavnicima i da je to najsnažnija zemlja u svakom smislu.

“Ne možemo m ida promenimo stav Nemačke po pitanju Kosova ili nekom drugom pitanju. Suština mog posla je da se borimo za što bolju poziciju Srbije. Sutra ću govorititi zašto će postojati još veće interesovanje svih za Beograd i za Srbiju”, naveo je Vučić.

Upitan o razgovoru sa Šolcom i pritiscima o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji, on je naveo da je nemački kancelar vrlo pristojan čovek.

“Jeste čuli Olafa Šulca šta precizno govori? I koga smatra krivim za događaje u Bosni, ja sam pokušao da kažem nešto drugačije, i šta smatra da treba da se dogodi na Kosovu i takođe oko sankcija i oko svega? Izjave su samo uvek slabije ogledalo onog šta se dešavalo na samom sastanku. Naša pozicija je teška, užasno komplikovana, izjavama Putina dodatno iskomplikovana. O svemu tome ću da govorim sutra. U političkom smislu nikad teža, plašim se sa svime šta sledi i šta imamo, i u ekonomskom smislu niakda teža”, rekao je Vučić.

On je naveo da je 4,3 procenta stopa rasta u prvom kvartalu.

“Mi moramo da nastavljamo sa investicijama, iako ih nema nigde. Tri puta su manje nego prošle godine. Svi se bave ratom. Sutra ćemo pričati sa narodom. Predočiti stvari. Nadam se da ću početkom juna moći da govorim sa predstavnicima svih političkih stranaka i da se konsultujemo sa njima, da čujemo i njihov stav. Naša situacija je postala gotovo nemoguća”, rekao je predsednik Srbije.

NultaTačka/Mediji