Srbija Sve vesti

Vučić pravi “patriotski” pokret- Projekat -SVAKO RADI ZA UDBU- propao- Prelazi se na novi nivo

Vučić pravi "patriotski" pokret- Projekat -SVAKO RADI ZA UDBU- propao- Prelazi se na novi nivo

Vlast u Srbiji u deceniji vladanja nije osetila ovakav pritisak naroda kakav je osetila i kakav oseća u poslednje dve, tri godine.

Od zatvaranja i korona histerije već sredinom 2020. godine do blokiranja drugih COVID mera pa sve do uticaja naroda i blokiranja uvođenja sankcija Rusiji i sada masovnih litija putem kojih je zabranjen “Evroprajd”.

Zbog toga i zbog jačanja tradicionalizma u Srba, Vučić je došao na ideju, ali ideju koja će mu po svemu sudeći propasti poput brojekta “bacanja koske” koji se ogledao u puštanju dezinformacija i označavanju svakog organizatora pređašnjih protesta za “udbaša”.

Aleksandar Vučić poručio je juče povodom aktuelne sitaucije u zemlji u vezi sa zabranjenom Paradom u Beogradu i onoga što nas čeka na KiM od 1. septembra, da je Srbiji potreban novi, kako je rekao, blok pristojne i normalne Srbije – Srpski blok, kome neće biti ni istok ni zapad na prvom mestu već interes Srbije, a koji će biti i nacionalni i građanski

Vučić je istakao da u eri socijalnih mreža i sukoba velikih sila “preko naših leđa uvek strada normalna Srbija”.

VUČIĆ PRAVI NOVI POKRET! PUKAO MU JE PROJEKAT “OZNAČI SVAKOG ZA UDBAŠA”

– Jedni će reći ako ne krenemo na Zapad isključivo i ne okrenemo se od Istoka odričemo se modernizma, napretka i ekonomskog blagostanja i da je to važno za Srbiju. Drugi će reći, ako ne vežemo svoj mali čamac uz veliki ruski brod – propala je Srbija i ne može da se odupremo satani. Ali, da li tu ima srpskog interesa? – zapitao je Vučić.

Poručio je da narod treba da bude normalan kada je reč o pitanju Parade, prema tih sedam do 10 odsto ljudi su naši građani.

– I o njima moramo da brinemo i to su naša braća i sestre i da i njima kažemo – ne morate baš uvek prst u oko da ubodete svakome da biste dokazivali nešto da jeste.

Vučić ističe da mora da se zaštitit normalnost u Srbiji i da zato država neće dozvoliti nikakvo nasilje, bilo o kojoj strani da je reč, i onih koji su protiv i za održavanje Parade.

Napominjući da svi imaju svoje političke strane i da je zato važno da se formiraju pokreti u centru, jedni malo desno, drugi malo levo, koji su za Srbiju i koji nemaju gazde u inostranstvu.

– Koji vole ovu zemlju više od svega i neće ljubav prema svojoj zemlji da dokazuju ljubavlju prema drugoj zemlji – kaže Vučić i dodaje da ne treba da bude uslov da se bude Srbin to da se voli neko drugi bilo da je na istoku ili zapadu.

Napominje da ta borba neće biti laka, zato što svi ti koji napadaju Srbiju zajedno bore protiv nezavisnosti Srbije, kao i da razume strance koji imaju tu svoj interes, ali da ne razume domaće političare i stranke koji se direktno bore protiv interesa Srbije.

Ursula Fon der Lajen poziva na hitnu intervenciju usled ENERGETSKE KRIZE U Evropi

– Važno će zato biti da formiramo blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno već i građanski i nacionalno i blok pristojnosti koji će da se suprostavi i jednima i drugima – poručio je Vučić.

Istkakao je da su neki u Srbiji napisali oko situacije na KiM kako “Vučić i Kurti treba da se skinu sa brvna”.

Naglasio je da kada postigne kompromis na KiM koji ne šteti Srbiji i Srbima već donosi nesto bolje za Srbe, kažu da da je to Ahtisarijev plan i istakao da to nije tačno pošto Srbija nije prihvatila Ahtisarijev plan koji je podrazumevao nezavinost Kosova.

– Kritikuju vas očkujući da će doći do sukoba, a kada ne dođe – što si čuvao mir i stabilnost… Jedino postoji njihov sporazum iz 2011. u pisanom obliku, mi nemamo nikakav pisani sporazum već usmeni dogovor – rekao je Vučić dodao da on sada mora da brani taj sporazum i da ga tumači bolje nego što su ga tumačili njegovi prethodnici koji su bili na vlasti.

NultaTačka