Sve vesti Svet

VUHAN ZA 6 DANA TESTIRAO SVE GRAĐANE- OVAJ GRAD IMA 12 MILIONA STANOVNIKA A POZITIVNIH NA COVID 78

Pisao Elena Vuk

Vuhan je testirao skoro svakog stanovnika, osim dece malđe od 6 godina i dece koja su na odmoru, u nadi da spreći novu epidemiju Covid-a u ovoj metrolpoli, za koju se i dalje sumnja da je bila početna tačka širenja ove zaraze.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Masovno testiranje u glavnom gradu provincije Hubei pokrenuto je u utorak, nakon što su vlasti otkrile pregršt lokalno prenosivih slučajeva, što je prvi put da je infekcija Covid-19 u gradu registrirana od juna 2020.

Sa vojskom od 28.000 medicinskog osoblja mobilisanom za testiranje 11,28 miliona stanovnika na više od 2800 mesta za uzorkovanje postavljenih širom grada, opsežna kampanja je “u osnovi” završena do subote, objavio je zamenik glavnog advokata opštinske vlade Vuhana, Li Tao u nedelju.

Ukupno 78 ljudi je pozitivno posle testiranja na Covid-19, uključujući 41 lokalno prenosiv asimptomatski slučaj, objavile su vlasti. Većina ovih infekcija bila je među onima koji su već bili u karantinu nakon prethodnih kontakata sa zaraženima. Samo devet slučajeva otkriveno je tokom pregleda stambenih blokova, a čak su i oni navodno bili izolovani unutar svojih zatvorenih stambenih zajednica, prenosi Xinhua.

Izvorne infekcije u Vuhanu, kao i obližnjim gradovima Jingzhou i Huanggang-u, praćene su nedavnom epidemijom u gradu Huaian u provinciji Jiangsu, ranije su saopštile vlasti.

Sveukupno u celoj Kini, vlasti su 8. avgusta prijavile samo 125 novih slučajeva, a većinu zaraze je uzrokovala Delta varijanta Covid-19. Ukupno je tokom pandemije u Kini, koja ne klasifikuje asimptomatske slučajeve kao „potvrđene slučajeve“, službeno priznala samo 93.826 infekcija i 4.636 smrtnih slučajeva.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka