Srbija Sve vesti

ZA ULAZAK U JUŽNU SRPSKU POKRAJINU OD DANAS POTREBNE DVE VAKCINE

ZA ULAZAK U JUŽNU SRPSKU POKRAJINU OD DANAS POTREBNE DVE VAKCINE

Za ulazak na Kosovo i Metohiju od danas svaki građanin mora da poseduje potvrdu o vakcinaciji sa dve doze, prenosi Reporteri.

Građani tzv. Kosova ili osobe koje imaju privremenu ili stalnu boravišnu dozvolu na tzv. Kosovu, a nisu primile dve doze vakcine, moći će da se vakcinišu na prištinskom aerodromu i na punktovima u Vrbici, Merdaru, Beloj Zemlji i Đeneral Jankoviću.

Ove mere su oslobođeni profesionalni vozači, putnici koji su u tranzitu i koji na aerodromu neće da provedu duže od tri sata kao i strani državljani koji prolaze kroz Kosovo i Metohiju autobusom i koji potpišu izjavu da se neće zadržati duže od pet sati. Potvrdu o vakcinaciji ne moraju da imaju strane diplomate, deca mlađa od 12 godina, kao i osobe koje imaju lekarsku potvrdu da ne mogu da prime vakcinu.

Mere podrazumevaju i da je kretanje građana dozvoljeno od pet časova ujutro do ponoći. Radno vreme restorana je do 23 sata, dok muzika mora da prestane u 21.30.

Tzv. Vlada je 1. decembra prošle godine odobrila antikovid mere, koje su odmah stupile na snagu, a tada je najavljeno da će mera kojom se ulazak na tzv. Kosovo dozvoljava samo vakcinisanim sa dve doze početi da važi 3. januara 2022. godine.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA – Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

NultaTačka