Sve vesti Svet

ZAHTEVAJU NJEGOVU SLOBODU! Porodica Džulijana Asanža u Americi započinje sa mitinzima!

ZAHTEVAJU NJEGOVU SLOBODU! Porodica Džulijana Asanža u Americi započinje sa mitinzima!

Otac zatočenog novinara i uzbunjivača Džulijana Asanža, Džon Šipton započinje jednomesečnu turneju kroz SAD u kojoj će posetiti 17 gradova. Prvi grad će biti Majami dok njegov sin i dalje ostaje zatočen u zatvoru Belmarsh u Londonu.

U organizaciji “Assange Defence”, Džon i Gabriel Šipton, otac i brat Džulijana Asanža, započeli su #HomeRun4Julian turneju u Majamiju te prenosili uživo ovaj događaj.

Članovi Asanžove porodice sastaće se sa aktivistima, novinarima i političarima kako bi podigli svest o važnosti zaštite uzbunjivača i novinara te nastavili sa zagovaranjem puštanja Asanža na slobodu,

“Moj brat je zatvorenik više od 10 godina jer je objavio dokaze o ratnim zločinima”- rekao je Gabriel Šipton u izjavi prošlog Četvrtka.

“Američka vlada želi od njega da napravi primer kako bi zastrašili novinare i uzbunjivače”-dodao je.

Otac Juliana Assangesa se nada pomoći iz Berlina | Panorama | DW | 12.10.2020

Džon Šipton, otac osnivača WikiLeaksa, rekao je, “Gabriel i ja smo srećni što razgovaramo s američkom javnošću o tome zašto je zaštita novinarstva i oslobađanje Džulijna toliko važna za slobodnu štampu.”

Ovaj događaj koji je prenošen uživo blokiran je na nekoliko platformi ali čini se da aktivisti ne odustaju od “uploadovanja” ove akcije bez obzira na muke koje im zadaju korporacije. Ispod ovog teksta možete pogledati i poslušati šta su otac i brat Džulijana Asanža poručili okupljenim aktivistima.