Sve vesti Svet

ZAMENIK MINISTRA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI KINE prebegao za AMERIKU! Sa sobom poneo svu dokumentaciju VEZANU ZA VIRUS!

ZAMENIK MINISTRA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI KINE prebegao za AMERIKU! Sa sobom poneo svu dokumentaciju VEZANU ZA VIRUS!

Sada znamo ime kineskog doušnika koji već nekoliko meseci sarađuje sa Odbrambeno obaveštajnom agencijom (DIA) i kakav je bio njegov položaj u kineskoj vladi, između ostalih detalja.

Antikomunistički mediji i Tviter (na kineskom jeziku) ove nedelje su izrazili zaprepašćenje o glasinama da je potpredsednik državne bezbednosti Dong Jingvei prebegao sredinom Februara, leteći iz Hong Konga za SAD sa svojom ćerkom Dong Jangom.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Dong je, ili je to bio, dugogodišnji zvaničnik u kineskom Ministarstvu državne bezbednosti MCC, poznatom i kao Guoanbu. Njegova javno dostupna pozadina ukazuje na to da je odgovoran za kontraobaveštajne napore Ministarstva u Kini, tj. za špijuniranje, otkako je unapređen u zamenika ministra u Aprilu 2018. Ako su priče tačne, Dong bi bio begunac na najvišem nivou u istoriji Narodne Republike Kine.

Izvori RedStejt-a potvrdili su da je Dong u Kini bio zadužen za kontraobaveštajne napore i da je Februara odleteo u SAD, navodno u posetu svojoj ćerki na Univerzitetu u Kaliforniji. Kada je Dong sleteo u Kaliforniju, kontaktirao je zvaničnike DIA-e i rekao im o svojim planovima i informacijama koje je poneo sa sobom. Dong se potom ”skrivao naočigled” oko dve nedelje pre nego što je odveden u pritvor od strane DIA-e.

Prema Spy Talk-u, Dong-ovo ime se pojavilo tokom Kinesko – Američkog samita održanog na Aljasci u Martu 2021: Kineski ministar spoljnih poslova Vang Yi i šef spoljnih poslova Komunističke partije Ianng Jieči su zahtevali da Amerikanci vrate Donga, a državni sekretar Entoni Blinken je to odbio.

Međutim, izvori RedStejt-a kažu da su Kineski zvaničnici zahtevali da SAD vrate Donga, ali Blinken u to vreme nije bio svestan da je Dong prebegao, i rekao Kini da SAD nisu u nikakvim vezama sa njim a kamoli da ga drže zatvorenog što je dovelo do velikog nesporazuma.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.