Sve vesti Svet

Zapadni mediji tvrde da su priče o ukrajinskim neonacistima ruska propaganda! Da li je to zaista tako? Pogledajte (VIDEO)

Zapadni mediji tvrde da su priče o ukrajinskim neonacistima ruska propaganda! Da li je to zaista tako? Pogledajte (VIDEO)

Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini koja je za cilj između ostalog imala pa i dalje ima denacifikaciju dela stanovništva ove zemlje zapadni mediji ne prestaju da trube o tome koliko je Ukrajina “zaista” jedna liberalna zemlja prepuna sloboda i ljudskih prava.

Sada već na desetine hiljada tekstova od Njujork Tajmsa, preko Rojtersa pa sve do pijačarskih portala kao što su N1 i Blic pušteni su da kreiraju mišljenje javnog mnjenja i skinu ljagu za leđa Ukrajine.

Cenzura je pored korone prešla na novi nivo, nivo izveštavanja o stvarnim dešavanjima u Ukrajini i oko Ukrajine no svaka cenzura može da se polomi ukoliko znate kako.

Tako je i ovog puta cenzura zastala na viralan video koji je objavljen na tviteru a koji pokazuje na hiljade ukrajinskijh navijači koji “hajluju” (Nacistički pozdrav) na sred utakmice.

Mediji kažu, priča da su Ukrajinci nacisti su deo ruske propagande no da li je to zaista tako i ovo nisu pripadnici Azova na tribini ovo su navijači među kojima ima i žena.

Kako je naša redakcija uspela da sazna, ovaj snimak koji pokazuje ukrajinske navijače koji hajluju nastao je 2013 godine, za vreme kvalifikacione utakmice Ukrajine koja se igrala u Lavovu.

Pored hajlovanja, navijači ukrajine su čak ismevali i svog igrača Edmara Halovskog, Ukrajinca brazilskih korena i to samo zato što je druge boje kože, imitirajući zvuke majmuna.

Liberalna jedna država, nema tamo nacista, sve sami progresivci…

NultaTačka