Sve vesti Svet

Zapadnjačke TEORIJE ZAVERE nemaju granice! Tvrde da Putinovi agenti na putovanjima skupljaju NJEGOV IZMET i vraćaju za Rusiju

Zapadnjačke TEORIJE ZAVERE nemaju granice! Tvrde da Putinovi agenti na putovanjima skupljaju NJEGOV IZMET i vraćaju za Rusiju

Čak i pre nego što je počela ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini, postojale su brojne glasine o Putinovom zdravlju, od kojih su neke bile toliko bizarne da se mogu klasifikovati samo kao najhrabrije teorije zavere. Ovog puta, čini se, pojavio se novi kandidat za najekscentričniju tvrdnju.

Da li Papa kenja u šumi?
Dok se beskrajni talas glasina raspršuje, čini se da nove tvrdnje sada sugerišu da ruski predsednik Vladimir Putin nosi kofer pun vlastitog izmeta i urina jer se boji da bi to otkrilo previše informacija o njegovom zdravlju ako upadne u pogrešne ruke.

Tvrdnje koje podižu obrve objavio je francuski nedeljnik Paris Match, koji se poziva na “indirektne izvore” na Bliskom istoku.

Koliko god smešno zvučalo, prema pisanju publikacije, službenik Federalne službe zaštite (FSO), koji je odgovoran za sigurnost ruskih zvaničnika, prikupio je Putinov izmet 2019. godine tokom posete Saudijskoj Arabiji. Kako priča kaže, čak je navodno snimljen kako izlazi iz kupatila držeći kutiju – verovatno napunjenu dragocenim predsedničkim izmetom.

Što se tiče priče o strogo poverljivom čuvanju kakice, ista praksa je navodno urađena i tokom Putinove posete Francuskoj u maju 2017. U oba navrata je rečeno da je agent FSO stavio izmet ruskog predsednika u džepove predviđene za tu svrhu, tako da ne ostavi trag i sve vrati u zemlju u posebnom koferu.

I sigurno, u najboljoj tradiciji zastrašujućih agenata KGB-a, FSO mora da nadgleda da osoblje ambasade koje je upoznato sa operacijama zadrži apsolutnu poverljivost.

Ali priča se tu ne završava, narode. U intervjuu za Fox News, još jedan “stručnjak” za takve intimne stvari otišao je “all in”.

Rebekah Koffler, predsednica Doctrine & Strategy Consultinga i bivša obaveštajna službenica DIA, rekla je mreži da se “Putin plaši mogućnosti da bilo kakve informacije o njegovom zdravlju dođu u ruke stranih obavještajnih službi”.

“On želi da projektuje sliku da će vladati Rusijom na neodređeno vreme kako bi sprečio bilo kakav haos povezan sa promenom vlasti”, dodala je ona.

Putin se, prema Kofflerovoj, verovatno boji da će se izmet koristiti kao dokaz da pati od neke vrste zdravstvenih komplikacija.

“Iako se mnogo spekuliše o tome da Putin ima smrtonosnu bolest, obaveštajni podaci o njegovom zdravlju su neuverljivi”, rekla je Koffler. „Osim neizlečive bolesti, Putin će verovatno biti predsednik Rusije barem do 2024., a možda i do 2036. godine, s obzirom da je njegova popularnost naglo porasla nakon vojne operacije u Ukrajini.

Razne spekulacije o Putinovom zdravlju i praksi – od kojih su neke izneli ruski mediji – tvrde da se predsednik često kupa u rogovima irvasa i putuje sa svojim medicinskim osobljem. Povremeno su neki čak i naveli da su oni bliski Putinu primorani da se testiraju nekoliko puta sedmično, kao i da prolaze kroz karantin pre direktnog susreta, kako ga ne bi zarazili COVID-om 19 i drugim bolestima.

Međutim, brojni ruski i strani zvaničnici, koji su se lično sastali sa Putinom, opovrgnuli su takve tvrdnje. Prošle nedelje je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da se ruski predsednik oseća odlično i da u potpunosti obavlja svoje javne dužnosti, savetujući onima koji sumnjaju da lično gledaju Putina.

“RAK DRUŠTVA”- Pokrenuta je peticija protiv “Evro Prajda” u Beogradu

“Znate, predsednik Putin se pojavljuje u javnosti svaki dan. Možete ga videti na ekranima, čitati njegove govore, slušati njegove govore”, rekao je Lavrov. “Mislim da normalni ljudi ne mogu uočiti bilo kakvu vrstu simptoma bolesti kod ovog čoveka.”

Nekoliko puta ove godine, kako rastu sve više spekulacija – od kojih su neke citirale potpuno bizarne dokaze – Kremlj je bio primoran da ospori tvrdnje o Putinovom pogoršanom zdravstvenom stanju. Dmitrij Peskov, Putinov portparol, ukazao je u martu da je Putinovo mentalno i fizičko zdravlje “normalno”.

Ankete trenutno pokazuju da Putin ima oko 81% popularnosti u Rusiji..

NultaTačka