Sve vesti Tehnologija Video

ZAŠTO JE NIKOLA TESLA BIO OPSEDNUT EGIPATSKIM PIRAMIDAMA (VIDEO)

Ezoterična uverenja, jednog od najvećih umova koji su ikada hodali ovom planetom, Nikole Tesle uključivala su neobične teorije o egipatskim piramidama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nikola Tesla je umro, napustivši ovu planetu na “čudan način”, verovatno misteriozan kao što je i došao na ovaj svet, ali njegova slava i mit oko njega i njegove ličnosti nastavljaju strahovito da rastu i dan danas.

“On će biti dete oluje. Ne,biće dete svetlosti. (Razgovor majke i babice, pri Nikolinom rođenju u olujnoj noći)

Sada se percipira kao vrhunski “ludi” naučnik, onaj koji je stvorio naše doba, zaslužan za ključne ideje koje vode do pametnih telefona, WiFi-ja, AC sistema za napajanje električnom energijom i još mnogo toga.

Koristili ga, ugnjetavali, krali, neki veruju i da su ga ubili. Ali on živi za inat njima, kroz savremeni svet.

Osim ideja koje je Tesla implementirao i patentirao, imao je i mnoge druge interese u različitim poljima istraživanja, od kojih su neki bili sasvim ezoterični. Jedna od najneobičnijih bila je njegova zaokupljenost egipatskim piramidama, jednom od najmisterioznijih i veličanstvenih građevina čovečanstva.

Tesla je verovao da služe višoj svrsi i istraživao ih je celi život. Šta je smatrao tako privlačnim u vezi sa piramidama? Pitao se nisu li to džinovski odašiljači energije-misao koja se poklopila sa njegovom istragom o tome kako bežično slati energiju.

Godine 1905. Tesla je u SAD-u stvorio patent pod nazivom “Umetnost prenošenja električne energije kroz prirodni medij”, ocrtavajući nacrte za niz generatora širom sveta koji bi iskoristili jonosferu za prikupljanje energije. On je samu planetu Zemlju, sa svoja dva pola, video kao džinovski električni generator neograničene energije. Njegov dizajn u obliku trougla postao je poznat kao Teslina elektromagnetna piramida.

Prema Tesli, njihovu moć nije stvorio samo oblik egipatskih piramida, već i njihova lokacija. Izgradio je toranj poznat kao Teslina eksperimentalna stanica u Koloradu Springs-u i Wardenclyffe toranj ili Teslin toranj na istočnoj obali koji je pokušao da iskoristi energetsko polje planete Zemlje.

O Wardenclyffe tornju: Čim se dovrši, biće moguće da biznismen iz Njujorka diktira instrukcije i da se one pojavljuju istovremeno tekstualno u kancelariji u Londonu ili negde drugo.”

Lokacije su odabrane prema zakonima gde su izgrađene piramide u Gizi, a odnose se na odnos između eliptične orbite planete i ekvatora. Dizajn je namenjen bežičnom prenosu energije.

Jesu li Velike piramide u suštini bile drevne Tesline kule? Kako su piramide nastale:

Drugi aspekt Teslinog razmišljanja navodno se odnosi na numerologiju.

Tesla je, po mnogim navodima, bio neobičan pojedinac, opsesivnih kvaliteta. Jedna od takvih opsesija bili su brojevi “3,6,9“, za koje je verovao da su ključ univerzuma.

Da znate veličanstvenost brojeva tri, šest i devet, imali biste ključ univerzuma.”Nikola Tesla

Vozio bi se oko zgrada 3 puta pre nego što bi ušao ili odseo u hoteliskim sobama sa brojevima deljivim sa 3. Donosio je i druge izbore po tome da li su deljivi sa brojem 3. Neki veruju da je Teslina opsesija ovim brojevima povezana sa njegovom sklonošću prema piramidalnim oblicima i uverenjem da postoji osnovni matematički zakon i mera koji su deo univerzalnog matematičkog jezika.

Kako ne znamo točno kako su piramide izgrađene i zašto, neki ih gledaju kao građevine koje mogu ili stvarati energiju ili služiti kao namerno instalirani medij ili čak kôd neke drevne civilizacije.

Lako je ući u teorije “drevnih vanzemaljaca” proširivanjem takvog razmišljanja.

Nikola Tesla – Neograničena energija i egipatske piramide

Nulta Tačka/BigThink

O uredniku

Elena Čakar