Sve vesti Svet

ZAUVEK SLOBODNI! SISTEM ZDRAVSTVA NA FLORIDI SUSPENDOVAO JE NALOG ZA OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA 83.000 ZAPOSLENA LICA

AdventHealth kaže da više neće zahtevati vakcinaciju od svojih 83.000 zaposlenih, preneo je Foks Njuz.

Saopštenje bolničkog sistema o obustavljanju svih prinudnih vakcina protiv COVID-19 je dato u dopisu koji je poslat zaposlenima, koji će i dalje morati da prijave da li su doneli ličnu odluku po tom pitanju.

„Zbog nedavnih odluka saveznih sudova da blokiraju CMS nalog vakcinacije, suspendujemo uslove vakcinacije propisane ovim nalogom. Nastavićemo da pratimo tekuću parnicu u vezi sa saveznim zakonom“, rekao je portparol AdventHealth-a Džef Grejndžer za Orlando Sentinel.

Kancelarija guvernera Floride Ron DeSantisa takođe je poslala saopštenje kao odgovor na odluku AdventHealth-a, u kojem se navodi: „Pozdravljamo odluku AdventHealth-a da se pridržava zakona države kako bi zaštitila radna mesta Floride i osigurala da zdravstveni sistem naše države može da nastavi neometano funkcionisanje”.

Odluke AdventHealth-a da suspenduje nalog su navodno usledile nakon što su savezne sudije u Misuriju i Luizijani blokirale nalog centara Medicare & Medicaid Services.

Iako je zahtev za prinudnim injekcijama za sada na čekanju, AdventHealth je nastavio da nemilosrdno gura ovu injekciju.

„Na osnovu naučnih dokaza i onoga što svakodnevno viđamo u našim bolnicama, vakcine protiv COVID-19 su bezbedne i efikasne u smanjenju i rizika od zaraze i stepena štete u slučaju probojne infekcije“, nastavlja se u saopštenju.

Dr Džej Volfson, profesor javnog zdravlja i pomoćnik potpredsednika za zdravstveno pravo, politiku i bezbednost u USF Health, rekao je da su pravne bitke između država i savezne vlade oko otkaza naloga dovele bolnice i druge zdravstvene ustanove u spornu debatu.

„Ono što je ovde u pitanju su poslovi. Ono što je ovde bitno je bezbednost pacijenata“, rekao je Volfson. „Ono što je ovde u pitanju je sposobnost savezne vlade da donosi odluke o bezbednosti pacijenata i bezbednosti zaposlenih na osnovu uredbe koja reguliše nadoknadu troškova”.

Ova vest predstavlja još jedan udarac kontinuiranim naporima Bajdenovog režima da nametne eksperimentalne vakcine Amerikancima u brojnim aspektima života, a dolazi samo nekoliko dana nakon što je savezni sudija koga je imenovao Tramp blokirao nalog Džoa Bajdena za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika širom zemlje.

Nulta Tačka/BigLeaguePolitics