Sve vesti Svet

ZAVERA I UBISTVO? Osmoro zdravstvenih radnika na sudu zbog smrti MARADONE

ZAVERA I UBISTVO? Osmoro zdravstvenih radnika na sudu zbog smrti MARADONE

Protiv osmoro zdravstvenih radnika biće pokrenut sudski proces u Argentini za ubistvo iz nehata zbog smrti fudbalske legende Dijega Armanda Maradone.

Na kraju istrage o smrti Maradone odlučeno je da se pokrene sudski postupak protiv zdavstvenih radnika koji su se brinuli o Maradoni, pre nego što je doživeo srčani udar u 60. godini od kog je i preminuo 25. novembra 2020. godine.

Sudija San Isidra usvojio je tužbu protiv porodičnog lekara neurohirurga, psihijatra, menadžera za medicinske sestre i bolničara.

Tužilaštvo je u aprilu zatražilo da se pokrene proces, ukazujući na nedostatke i nemar u zbrinjavanju fudbalske legende, koja se oporavljala kod kuće.

Podsetimo, Maradona je preminuo od zastoja srca i plućnog endema, dok se oporavljao u svom domu u Buenos Ajresu od neurološkog zahvata. Slavni fudbaler je imao problema sa bubrezima i jetrom, srčane i neurološke tegobe i bio je zavistan od alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Optuženi će se braniti sa slobode, a za dela koja im se stavljaju na teret sudija može da im izrekne zatvorsku kaznu u visini od 25 godina.

Prema navodima tužilaštva, osobe koje su bile zadužene za brigu o Maradoni su “protagonisti neviđene, potpuno manjkave i nepromišljene kućne nege” i počinili su “niz improvizacija, loših odluka i propusta”.

Leopoldo Luke, Maradonin lični lekar je priznao da se “ne ponosi onim što je učinio”, navodeći da je samo “pokušao da pomogne” legendarnom fudbaleru.

Početak suđenja još uvek nije određen.

Nulta Tačka/Agencije