Sve vesti Svet

Zelenski na najgori način pokušao da dobije oružje od Izraela! Nastupao pred Knesetom pa uporedio Rusiju sa nacističkom Nemačkom

Zelenski na najgori način pokušao da dobije oružje od Izraela! Nastupao pred Knesetom pa uporedio Rusiju sa nacističkom Nemačkom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i danas je molio ali i pokušao da na jeftin način uceni Izrael kako bi dobio vojnu pomoć.

Obraćajući se izraelskom parlamentu putem video linka izjavio je da će Izrael “morati da živi sa izborima” koje donosi o tome da li će pomoći u zaštiti Ukrajinu od ruske invazije. Zelenski je doveo u pitanje oklevanje Izraela da proda Ukrajini odbrambeni sistem Gvozdenu kupolu

Izrael nije uveo sankcije Rusiji.

Zelenski je podsetio da je 24. februar, datum ruskog napada na Ukrajinu, takođe, bio datum kada je 1920. godine u Nemačkoj osnovana Nacionalsocijalistička nemačka radnička partija, nacistička partija koja je uništila čitave države i pokušala da izvrši genocid, preneo je izraelski list „Tajms of Izrael“.

Ponovo, kako je rekao, 24. februara, „102 godine nakon nacista, dato je naređenje da se započne ruska invazija na Ukrajinu, u kojoj je ubijeno hiljade ljudi a milioni su ostali bez doma“, rekao je on i dodao da su Ukrajinci postali izbeglice u desetinama zemalja.

Napravivši poređenje između ruske ofanzive i “konačnog rešenja” – plana nacističke Nemačke da istrebi Jevreje – Zelenski je doveo u pitanje oklevanje Izraela da proda Ukrajini odbrambeni sistem Gvozdenu kupolu, preneo je Rojters.

Zelenski: Ako propadnu pregovori – Treći svetski rat

“Svi znaju da su vaši protivraketni odbrambeni sistemi najbolji…i da definitivno možete pomoći našem narodu, spasiti živote Ukrajinaca, ukrajinskih Jevreja”, rekao je Zelenski koji je inače i sam jevrejskog porekla.

Dodao je da se Ukrajinci pitaju zašto ne mogu da dobiju oružje od njih, zašto Izrael nije uveo snažne sankcije Rusiji ili ne vrši pritisak na ruske kompanije.

“U svakom slučaju, izbor je na vama, braćo i sestre, i onda morate da živite sa svojim odgovorom, narode Izraela”, pokušao je je Zelenski da namoli i uceni Kneset.

NultaTačka/TheTimesofIsrael