Sve vesti Svet

Zelenski obećava: Ukrajina će ponovo zauzeti Donbas

Zelenski obećava: Ukrajina će ponovo zauzeti Donbas

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je tokom svog večernjeg obraćanja da će Ukrajina ponovo zauzeti Donbas, koji su sada skoro u potpunosti zauzele ruske snage.

-Nismo zaboravili i nećemo zaboraviti nijedan naš grad i nijednog našeg građanina, rekao je on.

Sada je Donbas skoro uništen ruskim udarima, razoren. Ponosni i slavni ukrajinski Donjeck je ponižen ruskom okupacijom i opljačkan. Ali Ukrajina će ga vratiti. Sigurno. Život će se vratiti. Vratiće se dostojanstvo naroda Donbasa. Sposobnost života će se vratiti. Prilika da živimo bezbedno i srećno, dodao je ukrajinski predsednik.

Ekonomski tigar i skok cena u razmaku od mesec dana- Šećera nema a meso skočilo za 19%

Prema njegovim rečima, to će simbolizovati ukrajinska zastava ”kada je postavimo u Donjecku, Gorlovki, Marijupolju, u svim gradovima Donbasa, Azovske oblasti, u svim oblastima pod ruskom okupacijom – u Harkovskoj, Zaporožskoj, Hersonskoj oblasti. I definitivno na Krimu.”

-Ukrajina pamti sve, poručio je Zelenski.

SAD pomažu Ukrajini da se pripremi za predstojeću kontraofanzivu protiv Rusije, tvrdi Vašington post u tekstu objavljenom ove nedelje, ukazujući na vrste oružja koja čini najnoviju seriju vojne pomoći koju je Pentagon obećao Kijevu.

Prošlog meseca, jedan broj najviših ukrajinskih zvaničnika sugerisao je da će vojska te zemlje u avgustu pokrenuti kontraofanzivu na jugu zemlje kako bi ponovo zauzela grad Herson.

NultaTačka/RT