Sve vesti Svet

Zelenski: Odbijanje Berlina da pošalje tenkove Ukrajini povezano sa njenom NACISTIČKOM PROŠLOŠĆU

Zelenski: Odbijanje Berlina da pošalje tenkove Ukrajini povezano sa njenom NACISTIČKOM PROŠLOŠĆU

Odbijanje Berlina da Kijevu isporučuje oružje moglo bi biti povezano sa unutrašnjim barijerama zbog prošlosti Nemačke, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za Rojters.

„Nemačka ima određene psihološke barijere za isporuku oružja Ukrajini, povezane sa njenom nacističkom prošlošću“, rekao je Zelenski.

On je dodao da su takve isporuke od vitalnog značaja za Ukrajinu.

Britanska Kruna i tuđa KRV- Kraljica jeste umrla ali ne umiru zločini njene imperije

Nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht saopštila je u četvrtak da je Nemačka isporučila novu vojnu pomoć Ukrajini. Nemačke vlasti odlučile su da se ograniče na dva višecevna raketna sistema „MARS II“ i 50 oklopnih vozila „Dingo“.

Agencija Blumberg ranije je pisala da postoji prećutni dogovor zapadnih zemalja da Kijevu ne isporučuju tenkove. Agencija je ukazala i na ograničeni vozni park glavnih borbenih vozila nemačke vojske, zbog čega Berlin ne može da priušti da deo tenkova isporuči Oružanim snagama Ukrajine.

Zbog specijalne vojne operacije SAD i njeni saveznici iz NATO-a nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini. Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je zakon o lend-lizu, za isporuke Kijevu se izdvajaju desetine milijardi dolara. Moskva je, sa svoje strane, više puta izjavljivala da sve ovo samo produžava sukob, a transport sa naoružanjem postaje legitimna meta ruske vojske.

NultaTačka/Mediji